YENİ MAKYAJLI 2015 MERCEDES B SERİSİ ORTAYA ÇIKTI

Ototeknikveri     13 Eylül 2014 08:09

Mercedes, yeni B serisinin detaylarını ve görsellerini yayınladı.

YENİ MAKYAJLI 2015 MERCEDES B SERİSİ ORTAYA ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in 2011 yılının sonlarında tanıttığı ikinci nesil olan güncel B serisi, bugüne kadar ulaştığı 350.000 adetlik satış rakamının ardından yeni yüzüyle ortaya çıktı. Makyaj operasyonu ile birlikte iç ve dış mekanında yapılan görsel değişikliklerin yanında donanım paketleri de geliştirilen yeni B serisi, yakıt tüketimleri 3.6 ile 5.0 l/100 km arasında değişen beş dizel ve 5.4 ile 6.6 l/100 km arasında tüketim değerlerine sahip dört benzinli motor seçeneğine sahip olacak. Alternatif olarak B 200 Natural Gas Drive adlı doğalgazlı ve B Serisi Electric Drive adlı elektrikli seçenekleri de sunulacak olan yeni B serisinde 4MATIC adlı dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak sunulacak.0.25 cd'lik oldukça düşük hava sürtünme katsayısı değeri ile öne çıkan ve aerodinamik açıdan avantaj yakalayan B serisi, yeni yüzüyle 12 Eylül'de siparişe sunulacak. 4 - 19 Ekim tarihleri arasında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek aracın teslimatlarına ise 29 Kasım tarihinden itibaren başlanacak. Aracın baz versiyonu olan B180 için Almanya satış fiyatı 27.102 Euro olarak belirlenmiş.

Mercedes yeni B serisi resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Mercedes yeni B serisi Electric Drive resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Görsel değişiklikleri oldukça sınırlı tutulan yeni B serisine önden bakıldığında, hafifçe yenilenen ön ızgara, far tasarımı ve tamponlar dikkat çekiyor. Elektrikli versiyonun haricinde opsiyonle olarak sunulan LED High Performance adlı far sistemi ile daha farklı görünüme kavuşan yeni B serisinin arka bölümde ise tamponlardaki ufak değişikliklerin yanında, şekli değiştirilen egzost çıkışları ve led teknolojisine kavuşan stop farları öne çıkıyor.

İç meknaında ise serbest duran seki inçlik dokunmaktik ekranın yer almaya başladığı yeni B serisinde, 12 farklı iç ambiyans aydınlatıması ve anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi de sunulmaya başlanıyor. Güvenlik donanımı olarak Collision Prevention Assist Plus adlı çarpışma önleme sisteminin yanında araçta sunulan Attention Assist sistemi artık 60 km/s ile 200 km/s hızları arasında aktif hale getirilmiş.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo