YENİ TOYOTA YARİS TÜRKİYE'DE, HİBRİD İSE EKİM'DE

Ototeknikveri     14 Eylül 2014 10:09

Yeni Yaris, Türkiye’de 38 bin 900 TL’den başlayan fiyatları ile satışa sunulurken, Yaris Hybrid 58 bin 500 TL’lik özel lansman fiyatı ile, dizel modeller ile aynı fiyat seviyelerinde Toyota Showroomları’ndaki yerini alacak.

YENİ TOYOTA YARİS TÜRKİYE'DE, HİBRİD İSE EKİM'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyaj operasyonu ile birlikte, müşteri geri bildirimleri de dikkate alınarak elden geçirilen Yaris’in amortisörleri ve direksiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sonucu yol tutuş ve sürüş konforu artırılırken, yeni tasarım ön ızgara, yenilenen ön alt ızgara, daha da güçlü bir görünüm veren yeni arka tampon ve LED far sistemleri ile daha farklı bir görünüm elde edilmiş. 3.950 mm’lik uzunluk ve 4,7 m’lik dönüş yarıçapı ile şehir yaşamı için ideal bir otomobil olan yeni Yaris, Türkiye’de 38 bin 900 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Yeni Yaris, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ve CO2 salımı ile birleştiren Toyota Optimal Drive teknolojisinin en son versiyonuna ve 69 hp maksimum güce sahip 1,0 lt VVT-i, 99 hp gücünde 1,33 lt Dual VVT-i ve 90 hp gücünde 1,4 D-4D dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği sunuyor. 
 
 
Hibrid teknolojisinin öncü markalarında olan Toyota, B segmentindeki ilk hibrid modeli Yaris Hybrid’i 2012 yılında pazara sunmuştu. 2013 yılında tüm Avrupa’da 49 bin 774 Hibrid Yaris satış adedi ile büyük bir başarıya imza atan Toyota, 2014 yılı için 180 bin ve 2015 yılı için de 200 bin satış hedefi belirlemiş durumda. Bu sonuçlar ile Yaris Hybrid’in de Avrupa’da 2015 yılı toplam Yaris satışları içinde yüzde 37 oranında bir pay alması bekleniyor.
 
 
Ülkemizde ise Ekim ayından itibaren yeni yaris Hybrid'i satışa sunacak olan Toyota, belirlediği 58 bin 500 TL’lik özel lansman fiyatı ile, dizel modeller ile aynı fiyat seviyelerinde Yeni Yaris Hybrid'e ulaşılmasını sağlıyor. Şarj etme ihtiyacı duyulmayan teknolojisiyle şehirler için ideal bir otomobil olan yeni Yaris Hybrid, 1,5 litrelik hibrid motoru ile düşük CO2 emisyon oranı ile daha da çevreci ve 3,6 lt/100km birleşik yakıt tüketimi ile de daha ekonomik bir sürüş sağlıyor. 
 
Kompakt ve çevik boyutlarının yanısıra, sessiz ve çevre dostu motoruyla Yaris Hybrid, kullanıcılarına benzersiz bir sürüş keyfi sunarak, trafikte stresi yenmenin en ideal çözümü olarak öne çıkıyor. Sürüş esnasında yakıt tüketimi ve motor verimliliğini takip edilmesini sağlayan “hibrit enerji göstergesi” ile de çevre duyarlılığı üst düzeyde olan kullanıcılara rahat ve güven veren bir sürüş dinamiği sağlıyor. Yeni Yaris Hybrid’de, ayrıca hibrit motor sayesinde şehir içi yakıt tüketimi değerleri, şehir dışı yakıt tüketimi değerlerinden daha düşük gerçekleşiyor.
 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo