YENİ FORD MONDEO'DA 210 HP'LİK DİZEL MOTOR

Ototeknikveri     26 Eylül 2014 12:09

Ford, yeni nesil Mondeo ile ilgili bilgileri açıklamaya devam ediyor.

YENİ FORD MONDEO'DA 210 HP'LİK DİZEL MOTOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, yeni nesil Mondeo'da yer vereceği güvenlik teknolojileri ve yeni güçlü dizel motoru hakkında detayları basınla paylaştı. Ford'un yeni yaya algılama özelliğine sahip ön çarpışma uyarı sistemine sahip olmasıyla dikkat çeken Mondeo'da ayrıca 210 hp güç üreten yeni 2.0 litrelik biturbo dizel motor da görev alacak. Yüksek mukavemetli çeliklerin hidroforming adı verilen basınç ile şekillendirilmesinin yanında, magnezyum ve akıllı plastik malzeme kullanımı ile selefine oranla daha hafif ve sağlam olması sağlanan yeni Mondeo, integral link adı verilen arka süspansiyonu, güçlü şasi bağlantıları ve yeni frenleri ile sınıfında sürüş dinamikleri ve durma mesafeleri konusunda liderlik hedefliyor. Selefine oranla 3 desibel daha az iç gürültü değerine sahip olan yeni Mondeo ayrıca soğutma performansı ile segmentinde öne çıkıyor. 

Yeni Ford Mondeo Avrupa versiyon resim galerisi için lütfen tıklayınız

Benzinli cephesinde 160 hp güç üreten 1.5 litrelik Ecoboost motorun yanında, 203 hp ve 240 hp güç seçeneklerine sahip 2.0 litrelik benzinli motorlar ile sunulacağı açıklanan yeni Mondeo'nun dizel cephesinde 115 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel ile 150 hp ve 180 hp güç alternatiflerine sahip 2.0 litrelik dizel motorlar yer alacak. 125 hp güç üreten 1.0 litrelik Ecoboost kotorun 2015 yılı içerisinde seçenekler arasına ekleneceği yeni Mondeo'da, ayrıca Volkswagen passat'da sunulan 240 hp güç üreten 2.0 litrelik dizele cevap niteliiği taşıyan yeni 210 hp güç ve 450 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motor yer alacak. Bu motor yerinin aldığı 200 hp güç üreten 2.2 litrelik dizele göre daha düşük tüketim ve emisyon değerler ile öne çıkacak.

Ford Mondeo'da kullanılacak yaya algılama ve çarpışma önleme sistemi, radar ve kamera teknolojileri ile yolu sürekli olarak tarayacak. Olası kaza durumunda sürücüyü ikaz edecek olan sistem, sürücü tepki vermediğinde frenleri tam kapasitede hazır tutacak. Kullanıcı yine de tepki vermeyip kaza kaçınılmaz hale geldiğinde ise sistem, tüm gücü ile frenleme yaparak, kazanın engellenmesini yada hafif atlatılmasını sağlayacak. 

Son Güncelleme : 26 Eylül 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo