Volkswagen, ABD'de yeni beş koltuklu SUV üretecek

Ototeknikveri     13 Nisan 2017 03:39

Volkswagen'in en üst düzeydeki ABD'li yöneticisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Volkswagen'in Tennessee, Chattanooga'daki tesisinde yeni bir SUV daha inşa etmeyi planladığını söyledi.

Volkswagen, ABD'de yeni beş koltuklu SUV üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Group of America CEO'su Hinrich Woebcken, New York otomobil fuarında gazetecilere verdiği demeçte, otomobil üreticisinin Tennessee'de beş koltuklu bir SUV inşa etmeyi planladığını söyledi ancak üretimin ne zaman başlayacağını söylemeyi reddetti. Volkswagen 2014'te de Tennessee'de yeni bir SUV üretmek için 900 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. VW yeni yedi koltuklu VW Atlas crossover modelini gelecek ay satışa sunacak. Woebcken, VW'nin ABD'de giderek genel bir otomobil markasından ABD'de üretilmiş büyük SUV'ler sunan "aile dostu" bir marka haline geldiğini belirtti. Fuarda, büyük otomobil üreticileri SUV'lerin popülaritesinin artmasını beklediklerini ve crossover modellerin sayısının ABD'de artabileceğini belirttiler. Crossover ve SUV'lerin toplam ABD hafif taşıt satışları içindeki payı 2016'da (2014'te yüzde 32,6'dan) neredeyse yüzde 40'a yükseldi. Woebcken VW'nin Tennessee'de SUV üretimi için yeni işçiler alıp almayacağı konusunda bilgi vermedi.

 

Yeni ürünler

VW, bu yılın sonuna doğru ABD'de dört ayrı SUV (yukarıda bahsedilen model hariç) çıkartacak.

 

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, mevcut Tiguan'ı birkaç yıl boyunca "Tiguan Limited" olarak satmaya devam edeceğini söyledi ancak bu yıl tamamen yeni, daha büyük bir sürüm sunmayı planladığını belirtti. Açıklamada ayrıca, yeni SUV'lerde sektörde öncülük edecek şekilde 6 yıl 115.000 km garantisi sunulacağı ifade edildi.

 

Dizel emisyon skandalı sonrası telafi anlaşmalarının bir parçası olarak Volkswagen, 2020'de Kaliforniya'da bir SUV de dahil olmak üzere portföyüne en az üç elektrikli otomobil eklemeyi kabul etti. Firmanın 2025 yılına kadar yılda ortalama 5000 elektrikli araç satması gerekiyor.

 

Woebcken, kararın ABD'de şirketin imajını yükseltmeye yardımcı olacağını umduğunu söyledi. VW, araçları geri satın almak ve ABD'li resmi yetkililerin, bayilerin, araç sahiplerinin ve eyaletlerin taleplerini çözmek için 25 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo