Jaguar makyajlı F-Type için 2.0 litre 4 silindirli turbo motor

Ototeknikveri     14 Nisan 2017 02:28

Jaguar Land Rover, 2018 Jaguar F-Type spor otomobilinde İngiltere'deki yeni tesisinde üretilen ikinci motora yer vererek iddialı bir çıkış yapacak.

Jaguar makyajlı F-Type için 2.0 litre 4 silindirli turbo motor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki koltuklu F-Type New York otomobil fuarında paketinden çıkıyor. Modelin giriş seviyesinde 296 hp 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli Ingenium motor kullanıldı. 2014 yılında açılan JLR'nin Wolverhampton, İngiltere'deki motor fabrikası 2015 yılının sonunda devreye girdi ve Ingenium motorun dizel versiyonlarını üretiyor. Ingenium, Jaguar ve Land Rover'ın 2008'de Ford Motor tarafından Hindistanlı Tata Motors'a satılmasından bu yana tasarlanan ve üretilen ilk yeni motor ailesi. Fabrika şimdi JLR'nin Ford'dan aldığı 2.0 litrelik turbo dört benzinli motorun yerini alacak Ingenium'un benzinli modellerini inşa ediyor. Benzinli Ingenium motorlar, Discovery Sport ve Range Rover Evoque gibi Land Rover araçlar ile kompakt Jaguar XE sedanda kullanılacak.

 

2.0 litrelik 2018 F-Type sadece bir şanzıman seçeneğiyle geliyor; ZF sekiz vitesli otomatik şanzıman. Dört silindirli F-Type'da manuel şanzıman veya dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi mevcut değil. Araba nakliye de dahil olmak üzere 60.895 $ fiyatla satılacak. Dört silindirli F-Type, 340 hp süperşarjlı motora sahip ve 62.395 dolar fiyatla satılan V6 F-Type modelinin altında konumlanıyor.

 

İki kişilik otomobil, dört, altı veya sekiz silindirli motorla kullanılabilen birkaç spor otomobilden biri olacak. En üst F-Type modeli olan SVR, 575 hp gücünde, 5.0 litrelik V-8 ile birlikte geliyor ve nakliye dahil olmak üzere ABD'de 126.945 dolara satılacak.

F-Type, dört silindirli motor sunan en yeni spor otomobil. Geçen yıl Porsche, Boxster ve Cayman'ın dört silindirli bir versiyonunu piyasaya sürdü ve Ford ve Chevrolet, Mustang ve Camaro'ya turbo dört silindirli motorlar ekledi.

 

Litre başına 148 hp güce sahip F-Type 2.0 litrelik motor sektördeki en güç yoğun ürünlerden birisi. Ayrıca, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez Jaguar bir spor otomobile dört silindirli motor ekliyor.

 

Tüm F-Type modelleri, yeni farlar, yenilenmiş ön fasya, yeni boya ve jant seçenekleri ile geliyor. Yeni koltuklar iç mekan genişliğini artırıyor, ayrıca kabinde daha fazla krom kullanılmış.

 

Son Güncelleme : 14 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo