Yeni 2018 Porsche Cayenne SUV'den son haberler

Ototeknikveri     18 Nisan 2017 04:47

Son yayınlanan fotoğraflar yeni nesil Porsche Cayenne hakkında fikir veriyor. Yeni model gelecek yıl piyasaya çıkacak.

Yeni 2018 Porsche Cayenne SUV'den son haberler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche, 2018 yılında çıkacak üçüncü nesil Cayenne üzerinde son rötuşlarını uyguluyor. Bu, Alman markasının kısa ama önemli SUV geçmişinde yeni bir sayfa açacak. Firmanın 4x4 piyasasındaki çabaları markanın hayranları için tartışmalı ancak bunun Porsche'ye ciddi nakit akışı sağladığı da açık. Küçük Macan şimdi Porsche'nin en çok satan modeli ancak Cayenne hala toplam satışların büyük bir bölümünü temsil ediyor. Firmanın kendi verilerine göre, 2016 yılında 70.000'in üzerinde satıldı, bu da Porsche'nin toplam satışının yaklaşık yüzde 30'u. Özel resimler, önümüzdeki yılın başlangıcında bayilere gelecek Cayenne Mk3 modelinin nasıl şekilleneceğini gösteriyor. Porsche'nin, küçük Macan'dan alınan tasarım özellikleriyle büyük SUV'nin görünümünü tazelemesi bekleniyor. İstiridye tipi kaput ve gömme farlar otomobilin ön kısmında yer alabilir, arkada ise LED arka lambalar bütün bagaj kapağı boyunca devam eden ince aydınlatma şeriti ile birbirine bağlanacak. Genel tasarım tamamen yeni olmaktan çok hafif değişiklikler içerecek. SUV'nin silueti büyük oranda aynı kalacak.

 

Yeni Cayenne, diğer premium SUV'ler Audi Q7 ve Bentley Bentayga gibi Volkswagen Grubu'nun MLB Evo mimarisini kullanacak. Bu platform bir sonraki VW Touareg ve yeni Lamborghini Urus'u da destekleyecek. Yeni platform mevcut Cayenne'de kullanılana kıyasla daha hafif ve eğer Porsche bunu alüminyum gibi yeni, hafif malzemelerle birleştirirse, ağırlığı en az 100 kg kadar azaltarak yakıt ekonomisini artırmak mümkün olabilir.

Dış cephenin aksine kabindeki değişiklikler devrim yaratacak. Cayenne'deki yeni Panamera'dan alınacak dijital kontrol paneli ve orta konsol tasarımını görmeyi bekleyebiliriz. Yüksek çözünürlüklü ekranlar, dokunsal geribildirim denetimleri ve geliştirilmiş bağlantı hizmetleri iç kabinde karşımıza çıkacak. Porsche, altı ve sekiz silindirli dizel ve benzinli motorlarla Cayenne'in motor yelpazesini aynı tutacak. Mevcut modeldeki motorlar geliştirilecek, daha fazla güç ve daha iyi ekonomi için düzenlenecek.

 

Giriş seviyesi model muhtemelen fiyatı İngiltere'de 55,000 pound civarından başlayacak bir V6 motorlu Cayenne dizel olacak. Amiral gemisi Turbo ve Turbo S modelleri, yaklaşık 100.000 pound'dan fiyatlandırılacak ve sınıfının ötesinde bir performans sergileyecek.

 

Hibrit teknoloji de SUV serisinin bir parçası olacak ve yeni Panasonic Turbo S E-Hybrid'den gelen 671 hp turboşarjlı sistemi 2018 yılında yeni Cayenne'de görebiliriz.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo