SAIC Roewe Vision-E Çin’e özel lüks SUV’nin habercisi

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 04:32

Skoda Vision E Coupe Crossover konseptiyle karıştırılmaması gereken Roewe Vision-E konsepti, 2018’de çıkacak Çin’e özel lüks SUV’nin önizlemesini sunuyor. Konsept Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor.

SAIC Roewe Vision-E Çin’e özel lüks SUV’nin habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SAIC Motor tarafından 2006’da yaratılan Roewe markası Çin dışında pek tanınmıyor ancak Vision-E konsepti oldukça etkileyici bir tasarıma sahip. Konsept Çinli markaların da en az Avrupalı markaların otomobilleri kadar başarılı tasarım ve üretim yapabildiğini kanıtlıyor. Yerel medya Vision-E konseptinin gelecek yıl çok benzer bir tasarımla üretim modeline dönüşeceğini söylüyor. SUV’de ilk dikkat çeken özellik ön fasyayı domine eden devasa ön panjur ve her bir kenarında amber renkli altı ışık bulunan LED farlar. Ön panjur da aynı zamanda parlak beyaz ışıklarla aydınlatılıyor, simetrik L şekilli gündüz sürüş ışıkları ise tampona yakın konumlanmış. Aydınlatmalı kolları ile dev tekerlekler konseptin yan kısımlarına hakim, SAIC kapı kollarını gömme tipte tasarlamış ve geleneksel B sütunlarına yer vermemiz. Mazda RX-8 gibi, ön kapılar normal açılırken arka kapılar Rolls-Royce stili öne doğru açılıyor.

 

Karmaşık tasarım arkada LED arka lambalar ve öndeki gündüz sürüş ışıklarının şeklini taklit eden alt fren lambalarıyla tamamlanıyor. İçeride iki kollu, kare şekilli bir direksiyon dijital kontrol panelinin (head-up display) önünde yer alıyor. Geniş dokunmatik ekran paneli orta konsola hakim. Kabinde Nappa deri kaplama kullanılmış.

 

Roewe Vision-E konseptinin iki elektrikli motora sahip olduğu (bir motor ön tekerlekler, diğeri arka tekerlekler için) biliniyor ancak güç ve tork değerleri henüz açıklanmadı. Konseptin 4 saniyede sıfırdan saatte 100 km çıkabileceği ve 500 km sürüş mesafesine sahip olacağı söyleniyor. Hızlı şarj sistemi pilleri %80 kapasite ile 15 dakikada dolduracak.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo