Atletik ve maceracı yeni Opel Grandland X

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 05:36

Mokka X ve Crossland X'den sonra, Opel X ailesinin üçüncü üyesi Opel Grandland X otomatik acil fren, adaptif tam LED farlar, her yüzeyde en iyi çekiş için Grip Control ve şık tasarımla geliyor.

Atletik ve maceracı yeni Opel Grandland X
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sportif bir karakter maceracı bir ruh ile buluşuyor: modern, dinamik çizgiler, havalı bir off-road görünümü ve yükseltilmiş oturma pozisyonu Opel Grandland X'in en iddialı özellikleri arasında. Yeni Opel Grandland X - kabinde en iyi teknolojileri barındırıyor ve içeride beş yolcu ile onların bagajları ve spor ekipmanları için bol yer var. Bu nitelikler, patlayan SUV segmentinde Opel'i iddialı bir yarışmacı yapıyor. Kompakt sınıfta SUV'lerin payı 2010'da yüzde yediden bugün yaklaşık yüzde 20'ye yükseldi. 

 

4.48 metre uzunluğundaki Grandland X, atletik görünümü, gergin kasları ve kısa çıkıntıları ile net dış boyutlara sahip. İsteğe bağlı iki renkli boya ile kompakt SUV, kendi stilini gösteriyor. Opel Grandland X, Frankfurt'ta düzenlenen bu yılki IAA'da (Uluslararası Otomobil Fuarı, 14 - 24 Eylül 2017) dünya prömiyerini yapacak.

 

İdeal donanıma sahip ve iyi konumlandırılmış yeni Grandland X, sonbaharda Opel X ailesinin üçüncü üyesi olarak piyasaya sunulacak. Opel Crossland X ve çok satan Opel Mokka X kardeşlerine katılacak model bunlardan 20 cm daha uzun. Grandland X aynı zamanda Astra'dan Zafira'ya kadar çok popüler kompakt otomobil segmentindeki geniş Opel portföyünü genişletiyor.

 

Opel CEO'su Dr. Karl-Thomas Neumann, Grandland X için şunları söyledi: "Büyüleyici kompakt SUV segmentinde şık bir yeni oyuncu saldırıya hazır, ve bu bizim yeni Opel Grandland X modelimiz. Grandland X adı, macera, bağımsızlık ve bolluğu ifade ediyor. Sportif tasarımı ile Grandland X harika görünüyor ve yeni müşterilerin Opel markası hakkında heyecan duymalarını sağlayacak. Karakteristik SUV özelliklerinin ötesinde, otomobil onu aynı anda güvenli ve eğlenceli hale de getirecek bir dizi üst teknolojiye sahip".

 

Grandland X modeli ultra modern ve birinci sınıf yardım ve konfor özelliklerine sahip. Yaya algılama ve Otomatik Acil Frenleme, Sürücü Uyku Hali Alarmı, Gelişmiş Park Yardımcısı ve 360 ° Kamera ile Uyarlanabilir Hız Sabitleme Kontrolü bunlardan sadece bazıları. AGR sertifikalı ergonomik koltuklar (Sağlıklı Sırtlar İçin Kampanya), ısıtmalı direksiyon, ön ve arka koltuk ısıtması ve basit ayak hareketiyle açılan bagaj kapağı en üst seviyede konfor sağlıyor. Grandland X sürücüleri ve yolcuları, en yeni nesil IntelliLink sistemleri ve kişisel bağlantı ve servis asistanı Opel OnStar ile en üst düzeyde bağlantı kurmanın keyfini çıkarıyor ve şimdi otel odaları rezervasyonu ve otopark arama gibi yeni hizmetler de içeriyor. Akıllı telefonlar, indüktif şarjla kablosuz olarak dahi şarj edilebiliyor. 

 

Opel, Adaptive Forward Lighting (AFL) LED farları sayesinde Grandland X'i parlak sürüş ışıklarıyla donatarak, aydınlatma teknolojisinde liderliğe olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Viraj lambası, uzun far asistanı ve otomatik seviyelendirme gibi fonksiyonlar, öndeki yolun en iyi şekilde aydınlatılmasını garanti ediyor ve karanlıkta bile sürüş keyfini devam ettiriyor.

 

Grandland X, çok önemli bir şey sunuyor: tüm yıl boyunca ve her yerde güvenli sürüş keyfi. Ayrıca, özellikle M&S lastiklerle, isteğe bağlı Grip Control sistemi farklı sürüş koşullarında en iyi çekişi sunuyor. Sürücünün beş sürüş modu seçeneği var. Sistem daha sonra tork dağılımını ön tekerleklere uyarlıyor, gerekirse tekerlek dönüşünü sağlıyor ve otomatik şanzıman ile vites değişim noktaları ve gaz kelebeği tepkisi ayarlanıyor. Bu, Grandland X'in kar, çamur, kum veya ıslak yüzeylerde seyahat edip etmediğine bakılmaksızın en iyi çekiş ve dengeli tutuş sağlıyor.

 

İnce ayrıntılarla şık tasarım: Bir SUV nasıl zarif görünebilir?

4477 milimetre uzunluğunda, 1844 milimetre genişliğe ve 1636 milimetre yüksekliğe sahip olan yeni Opel Grandland X, her açıdan havalı ve sağlam bir SUV. Alt koruma plakasının üzerindeki ön panjur gururla Opel Blitz logosunu sergiliyor. Krom kanatçıklar marka logosunu kucaklıyor ve dışarı doğru görsel genişlik algısını artıran ve Grandland X'e güçlü, sağlam bir duruş veren ince, çift kanatlı LED farlara doğru akıyor. Kaputta tipik Opel kırışıklığı Opel'in tasarım felsefesini yansıtıyor yani "sanatsal ustalık Alman hassasiyeti ile buluşuyor".

 

Yan görünüm sağlam SUV cazibesinin ve şık çizgilerin çekici kombinasyonunu yansıtıyor. Alt kaportadaki tekerlek kemerleri ve koruyucu kaplamalar Grandland X'e gerçek off-road cazibesi katıyor. Buna karşın, net çizgiler ve ve kapı altlarındaki kesikler yeni Grandland X'i Opel ailesinin bir üyesi olarak tanımlıyor. 

 

Tavandaki isteğe bağlı iki tonlu boya ekstra bir kişiselleştirme dokunuşu katıyor. C sütunu da arka kısımla dinamik bir bağlantı sağlıyor. Grandland X'in arka görünümü, gerçek SUV tasarımının ne anlama geldiğini en küçük ayrıntısına kadar gösteriyor. Geniş, heybetli duruş, sol ve sağdaki entegre egzoz boruları ile gümüş alt koruma ve bunun üzerindeki koruyucu kaplama ile ince LED arka farlar, otomobilin sportif, kaslı karakterinin altını çiziyor.

 

Firmanın Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams yeni modeli "Yeni Grandland X heybetli bir duruşa sahip ve kompakt, sportif ve kaslı görünen cesur bir tasarım ile modern bir SUV. Opel tasarım felsefemizi daha da rafine ederek, sportifliği ve zarafeti harmanlayarak segmentinde mutlak göz alıcı olacak bir SUV yaratıyoruz" diye tanımladı.

 

Grandland X aynı kaliteyi iç mekanda da yansıtıyor. Dokunmatik ekranlı gösterge paneli ve konsol sürücüye göre kolay erişilebilir ve yatay olarak düzenlenmiş. Konsol, bilgi-eğlence, iklim kontrolü ve şasi işlevlerine hızlı ve sezgisel erişim için üç yatay sıra içeriyor. İç yüzeyler, sürücü ve yolculara tüm koltuklarda rahatlık hissi veren dokunsal geribildirime sahip. Giriş / çıkışları kolaylaştıran ve iyi görünürlük sağlayan SUV tipik yükseltilmiş oturma pozisyonuna sahip. 2675 milimetrelik uzun aks mesafesi ayrıca kompakt sınıf SUV'nin beş kişiye kadar taşıyacak genişlik ve rahatlıkta alana sahip olmasını sağlar. 514 - 1652 litre arasında yük hacmi olan bagaj bölmesi gündelik eşyalar ve spor ekipmanları için cömert bir alan sunuyor. Tüm bu özelliklerle Opel Grandland X, en geniş kompakt sınıf station otomobillerle bile rekabet edebilir.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo