Makyajlı 2018 Mercedes S Serisi Tanıtıldı

Ototeknikveri     20 Nisan 2017 12:43

Temmuz ayında Avrupa piyasalarına gelmesi beklenen yenilenmiş Mercedes-Benz S-Serisi iç kabin kalitesi bakımından standartları yeniden belirleyecek ve otonom sürüşü bir adım daha ileriye taşıyacak.

Makyajlı 2018 Mercedes S Serisi Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilenen otomobilin dikkat çeken özelliklerinden birisi de elektrifikasyon teknolojileriyle son derece verimli motor seçenekleri. S-Serisi’nde gelecekte verimlilik ve otonom sürüş yan yana gidecek. Güncellenen bu model otonom sürüş yeteneklerini Akıllı Sürüş sistemiyle daha da ilerletiyor. Mercedes-Benz Ar-Ge Yöneticisi Ola Källenius güncellenen model için “Yeni S-Serisi’nin geliştirilmesi oldukça kapsamlı oldu. Bir dizi yeni özellik ve fonksiyonla S-Serisi teknolojide lider olmayı sürdürüyor.” dedi. Güncellenen S-Serisi yeni bir ön panjurla geliyor. Altı ve sekiz silindirli versiyonlarda üç adet ikiz panjur ve dikey şeritler bulunuyor, ızgarada parlak siyah boya kullanılmış. Uzun aks aralıklı ve V12 motorlu modellerde ise ilave krom finişli dikey şeritler bulunuyor. Yeni bir özellik de radyatör ızgarasının panjurları arasındaki Maybach logosu.

 

Yeni ve opsiyonel Multibeam LED farların yanısıra, güncellenen S-Serisi özel bir tasarım bileşeni olarak üç farklı aydınlatma ile geliyor. Arkada, yeni LED lambalar mücevher gibi görünüyor, ayrıca otomobil kilitlendiğinde ya da kilit açıldığında üç çift yatay fiber optikle özel bir ışık sinyali görüntüleniyor.

 

Stil bakımından, ön tampon ve üzerindeki belirgin hava girişleri de sportif görünüme katkı yapan yeni özelliklerden. Standart S-Serisi’nin özellikle ön tampon tasarımının artık eski ve güncellenmemiş AMG versiyonlar kadar agresif göründüğü söylenebilir. Arkada, tüm modeller yeniden tasarlanmış alt tamponlar ve entegre egzoz trimi ile geliyor. Egzoz boruları krom bir trim bileşeniyle çerçevelenmiş, bu krom bileşen otomobilin tüm genişliği boyunca yayılıyor.

 

Alıcılar aynı zamanda boyutları 17 – 20 inç arasında değişen, standart ya da opsiyonel 7 adet yeni alaşım tekerlek tasarımı arasından da seçim yapabiliyor.

 

İç kabinde, yeniden stilize edilmiş S-Serisi iki yeni yüksek çözünürlüklü ekrana sahip. Bunların her ikisi de 12.3 inç boyutunda. Ekranlar aynı cam kapağı paylaşıyor, bu da iç tasarımın yatay yerleşimini pekiştiriyor. Direksiyon simidi üzerindeki dokunmaya duyarlı kontroller de yeni özelliklerden. Bu kontroller süpürme hareketlerine tıpkı bir akıllı telefon ekranındaki gibi yanıt veriyor, sürücünün multimedya sistemini ellerini direksiyondan ayırmadan kontrol edebilmesini sağlıyor. DISTRONIC ve seyir kontrolü özelliklerini doğrudan direksiyondan kontrol edebilmek S-Serisi sürücüleri için bir ilk olacak.

Kalite bakımından, yeni S-Serisi artık – donanım seviyesine göre değişen şekilde - açık gözenekli ahşap yüzeyler ve kapılar ile üst kenarlarda deri kaplama ile geliyor. Materyal ve renk konsepti kahverengi tonları, ayrıca magma gri/espresso kahve ya da maun kahve/ipek bej gibi renk kombinasyonlarından oluşturulmuş.

 

Tüm S-Serisi modelleri standart olarak anahtarsız başlatma fonksiyonuna sahip, aynı zamanda Mercedes parlak siyah ya da parlak beyaz tasarımlı ve farklı süslemelere sahip yeni nesil anahtarlar hazırlamış.

 

ENERGIZING Konfor Kontrolü özelliği de modelde yeni ve dünyada ilk kez seri üretime geçirildi. Bu özellik farklı konfor sistemlerini biraraya getiriyor, klima kontrolü, koltuklar, duvar ısıtması, aydınlatma ve müzik özelliklerini sistematik olarak birarada kullanarak sürücünün ruh haline göre farklı ortamlar yaratabiliyor. Sürücüler altı farklı programdan birisini seçebiliyor; Tazelik, Sıcaklık, Canlılık, Neşe, Konfor ve Egzersiz. Egzersiz programı kas gevşetme, kas aktivasyonu ve dengesi gibi farklı egzersizlerden oluşuyor. Bu programlar on dakika sürüyor ve renkli grafikler ve uygun müzik eşliğinde ekrana da yansıtılıyor.

Motor seçeneklerine bakarsak, seçeneklerden özellikle birisi dikkat çekiyor; yeni Mercedes-Benz S 560 4MATIC. Bu versiyonda biturbo V8 motor 469 PS güç çıkışı ve 700 Nm tork ile yer alıyor. Mercedes bunun dünyadaki en ekonomik V8 benzinli motorlardan birisi olduğunu söylüyor. Motor selefinden %10 daha az yakıt tüketiyor. Yakıt tüketimini düşürmek için V8 motorun 8 silindirinden dördü kısmi yüklerde kapatılıyor. Bu da CAMTRONIC valf kontrol sistemi ile gerçekleştiriliyor.

 

Dizel seçeneklere baktığımızda ise, S 350d 4MATIC ve S 400d 4MATIC versiyonları 286 PS/600 Nm ve 340 PS/700 Nm değerleri ile sunuluyor. İlk versiyonun yakıt tüketimi ortalama 5.5 l/00 km (145 g/km CO2), diğeri ise 5.6 l/100 km (147 g/km CO2). Her iki versiyon da aynı 3.0 litre sıralı 6 silindirli motoru kullanıyor. Motor gelecekteki emisyon düzenlemeleri ile (RDE - Gerçek Dünya Sürüş Emisyonları) uyumlu.

 

Mercedes yeni S-Serisi için başka güç aktarım organları da planlıyor. Bunlar arasında sıralı altı silindirli benzinli motorlar ve plug-in hibrit sistem de (50 km sürüş mesafesiyle) bulunacak. Bu arada, 48 volt entegre başlatıcı alternatör ve elektrikli güçlendirici kompresör gibi yeni teknolojiler de dünya prömiyerlerini yapıyor. 

 

Daha önce belirtildiği gibi, güncellenen S-Serisi, Mercedes-Benz Akıllı Sürüşü tamamen başka bir seviyeye yükselterek otonom sürüşe doğru büyük bir adım attı. Elbette, Mercedes'in iki hafta önce yayınladığı bilgiler sayesinde bu özellikleri zaten biliyorduk. Yeni Sürüş Yardım paketi, DISTRONIC Aktif Mesafe Yardımı, Aktif Direksiyon Yardımı, Aktif Şerit Değiştirme Yardımı, Aktif Acil Durdurma Yardımı ve Trafik İşareti Yardımı gibi işlevleri içeriyor. Yeni S-Serisi sahipleri, manevra yapmak için akıllı telefonu kullanarak aracı dar alanlara veya garajlara park etmek amacıyla Uzaktan Park Yardımı işlevini kullanabilecekler.

Önceki versiyondan farklı diğer iyileştirmelere gelince, güncellenmiş S-Serisi, yolcu tarafından algılanan santrifüj kuvvetlerini azaltmak için kaportanın 2.65 dereceye kadar virajın içine doğru yan yattığı bir özellik içeriyor. Ayrıca kablosuz şarj işlevi, Concierge Hizmeti, isteğe bağlı Çok İşlevli Telefon, yeniden tasarlanan Bluetooth ahize ve güncellenmiş Burmester 3D Surround Ses sistemi (1,520 watt) de yeni.

 

Bunlar, normal S-Serisi için oldukça tatmin edici olsa da, yeni Mercedes-AMG S 63 4MATIC + ve S 65 gibi göz önüne almanız gereken başka versiyonlar da var.

 

5.5 litre biturbo V8 motor yerini silindir deaktivasyonlu 4.0 litre biturboya bırakıyor. Yeni motor S 63 modelinde 612 PS güç üretiyor (mevcut otomobille karşılaştırılınca 27 PS daha fazla) ve otomobilin sadece 3.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaşmasını sağlıyor. Tork değeri ise 900 Nm. Ayrıca, eski 7 vitesli şanzımanın yerini AMG SPEEDSHIFT MCT 9 vitesli spor şanzıman alıyor. Bu da AMG Performance 4MATIC+ dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor.

 

Amiral gemisi S 65'e gelince, üstünlüğünü vurgulamak için görsel bakımdan güncellenirken, 6.0 litrelik V12 biturbo motoru ile 630 PS güç çıkışını koruyor ve 1000 Nm'lik bir maksimum torka sahip.

 

Mercedes-AMG GmbH şirketi yönetim kurulu başkanı Tobias Moers, "Etkileyici güç, tork ve yol performansının yanı sıra etkileyici tasarım yeni Mercedes-AMG S 63 4MATIC + ve yeni S 65'i birbirinden ayırıyor. S 63 ile ek olarak liderlik iddialarımızı destekleyen önemli bir gelişme adımını attık. Sürüş dinamikleri, performans, çekiş, ekipman ve konfor alanlarında yüksek torklu 6.0 litrelik V-12 Biturbo motoru ile S 65, S-Serisi modellerin öncülüğünü sürdürüyor." diye belirtti.

 

Diğer AMG özelliklerine girmeden önce S 63 4MATIC + modelinin yalnızca LHD sürümünün standart olarak tam değişken AMG Performance 4MATIC + dört tekerlekten çekiş sistemi özelliklerine sahip olduğunu ifade edelim. RHD modeli, aynı zamanda yeni motor ve şanzıman ile donatılmışken yalnızca arka tekerleklerden çekişe sahip, bu S 65 için de geçerli.

 

AMG gücüne sahip modellerde performans, kontrol edilebilir AMG Performance egzoz sistemi, sistematik hafif tasarım, maksimum yanal ve dikey dinamikler için özel olarak geliştirilmiş süspansiyon ve daha önce belirtilen virajda yan yatma fonksiyonunun eklenmesi gibi özelliklerle destekleniyor. AMG versiyonları aynı zamanda hıza duyarlı direksiyon, yüksek performanslı bileşik fren sistemi (% 20'ye varan ağırlık tasarrufu) ve sürücünün optimal çekiş için fren pedalına sıkıca basarken gazı kestiği basit bir RACE START fonksiyonu ile geliyor. 

 

Stil konusuna gelince, S 63 4MATIC + ve S 65 versiyonları ön taraftan MULTIBEAM LED farları ile etkileyici jet kanatlı yeniden tasarlanmış ön apron ile dikkat çekiyor. S63 modelleri, standart olarak 19 inç hafif alaşım jantlar ile gelirken, V12 destekli S 65, 20 inç 16 kollu jantlarla birlikte geliyor. Arka kısımda, her iki model de difüzörlü güncellenmiş bir arka apronun yanı sıra, modele özgü yeniden tasarlanmış ikili egzoz borularına sahip. İçeride AMG spor koltuklar, vites geçiş kanatçıkları ile üç kollu Performance direksiyon simidi ve motor ve şanzıman yağı sıcaklığı, yanal ve boylamasına hızlanma, motor güç çıkışı ve tork, besleme basıncı, lastik ısısı ve basıncını gösterilebilen genişletilmiş bir AMG menüsü bulunuyor. 

 

S 63 4MATIC + ve S 65 modellerini daha da özelleştirmek isteyen müşteriler, AMG Performance Studio'dan bir dizi seçeneğe bakabiliyorlar. Örneğin, gece paketi, özel jantlar ve karbon paketi ile dış cephe özelleştirilebiliyor. Iç kabine ise siyah nappa deri / DINAMICA mikrofiber Performance direksiyon simidi ve karbon / piyano lake trim bileşenleri ile kişisel bir dokunuş katılabiliyor.

 

Otomobil bir kaç ay sonra bayilere gelecek. Bu arada güncellenen S-Serisinin dünya prömiyeri 2017 Şanghay Otomobil Fuarı'nda yapılıyor.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo