Pininfarina & HKG Şanghay’da iki hibrit SUV konsepti tanıtıyor

Ototeknikveri     20 Nisan 2017 05:10

Pininfarina geçen ay Cenevre’de Çinli bir üretici için hazırlaıdğı hibrit sedan konseptini tanıtmıştı. Bu sadece buzdağının görünen kısmıydı.

Pininfarina & HKG Şanghay’da iki hibrit SUV konsepti tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pininfarina ve HKG işbirliği yaparak bu kez de Şanghay Otomobil Fuarı’na sedan değil iki adet hibrit SUV konsepti getirdi. Çin’de Asya prömiyerini yapan H600 sedan modelinin ardından, Hybrid Kinetic Group şimdi de K550 ve K750 konseptlerini tanıtıyor. Her iki otomobil Pininfarina tarafından tasarlandı. Gümüş renkteki K550 beş koltuklu bir crossover konsepti. Daha büyük olan K750 (sedan ile aynı bronz renkte) ise daha yüksek ve daha uzun, bu sayede 7 yolcu taşıyabiliyor ve üç oturma sırasına sahip. Her iki otomobil de H600 ile benzer tasarım özelliklerine sahip ancak daha büyük ölçüdeler.

Yine H600 gibi, otomobiller HKG tarafından geliştrilen elektrikli sistemlere sahip, aynı zamanda sürüş mesafesini artıran bir güç jeneratörü gibi çalışan mikrotürbin ile geliyorlar. Sistem %30’a kadar enerji geri kazanımı yapabiliyor ve 1000 kilometre süürş mesafesi sunuyor. Yüzeye bağlı türbin motorları çok az bakım gerektirdiği için güç aktarım organı 10.000 saat boyunca servise gitmeden çalışabiliyor ve toplam 50.000 saatlik çalışma ömrü var.

Pininfarina üç konsept için de şık formlar tasarladı. Firmanın katkısı sadece görünüm alanında da olmayacak. Pininfarina ve HKG arasında imzalanan 65 milyon euro’luk ve 46 aylık sözleşme dahilinde, Pininfarina otomobillerin tepeden tırnağa tüm geliştirmesinden sorumlu olacak.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo