Jeep Yuntu markanın hibrit geleceğini sergiliyor

Ototeknikveri     24 Nisan 2017 03:11

Şanghay’da tanıtılan Jeep Yuntu konsepti, Jeep’in hibrit teknolojisine olan ilgisini kanıtlıyor. Konsept Çin’e özel bir SUV modeline dönüşecek.

Jeep Yuntu markanın hibrit geleceğini sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep, 130 binin üzerinde satışla Çin’de FCA’nın en popüler markası. 2017 Şanghay Otomobil Fuarı’nda Yuntu konseptini tanıtan Jeep, SUV otomobillerinde hibrit bir gelecek tasarladığını da ortaya koydu. Yuntu konseptiyle Jeep ilk kez hibrit teknolojisi alanına giriyor ve zamana ayak uydurduğunu gösteriyor. Öte yandan, yeni model Avrupalı ya da Amerikalı tüketiciyi değil, doğrudan Çinli tüketiciyi hedefliyor. Jeep Yuntu’nun plug-in hibrit sisteme sahip olduğunu açıkladı ancak başka teknik detay vermedi. Firmanın portföyündeki başka otomobillerde de elektrikli teknolojilere yer vermesi bekleniyor. 2018’de çıkacak yeni nesil Wrangler de hibrit seçeneği ile gelebilir. Jeep 2008’de tam elektrikli bir Wrangler konsepti tanıtmıştı ancak bunun üretime geçirilmesi şimdilik beklenmiyor. Bu yılın başlarında bir açıklama yapan Jeep yöneticisi Mike Manley de modelleri için tam elektrikli sistemlerin çok uygun olmayacağını, daha çok hibrite yer vereceklerini söylemişti.

Yuntu konsepti sadece Çin’e özel bir modelin önizlemesi niteliğinde ancak Jeep modellerinin dünya çapında izleyecekleri yönü de gösteriyor. Otomobilin ön kısmı markanın geleneksel ön panjuru ve modernize edilmiş ince farlarla özgün Jeep kimliğini koruyor. İnce LED arka lambalar ve yeni D sütunu dikkat çeken diğer özellikler arasında.

İç kabin geniş ve ferah. Bu kısımda bolca açık renk ahşap kullanılmış. Dev bir dijital ektan konsolun genişliği boyunca uzanıyor. Jeep Yuntu’nun bir üretim modeline dönüşeceği tarihi henüz açıklamadı.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo