Çin’e özel 2017 Kia K2 Cross ve Pegas Sedan Şanghay’da tanıtıldı

Ototeknikveri     25 Nisan 2017 04:07

Kia bu hafta iki yeni modelini Şanghay’da tanıttı. Yeni K2 Cross ve Pegas kompakt sedan özellikle Çinli müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı.

Çin’e özel 2017 Kia K2 Cross ve Pegas Sedan Şanghay’da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın en çok satan modeli sanılanın aksine Cerato değil adını belki de hiç duymadığınız KX3 crossover. K2 Cross, SUV benzeri gösterişli bir stil ve sıradan otomobillerin performansını birleştirerek Avrupalı bir model olmaya çalışıyor. Otomobilin yerden yüksekliği K2 hatchback (yeni Rio'ya muadil) ile kıyaslandığında 45 mm daha fazla. 5 kapılı model, tavan rayları, önde metalik stilde bir koruma ve arkada heybetli görünümlü bir etek ile geliştirilmiş. Aks aralığı K2 hatchback ile aynı ancak bu kaporta kiti otomobilin genişliğine 30 mm, genel uzunluğuna 40 mm ekliyor. 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıktığında K2 Cross 1.4 litre 100 hp motor ve 132 Nm tork ile ya da 1.6 litre (123 PS/151 Nm) motor ile gelecek. Her iki motor da ikili sürekli değişken valf zamanlaması (D-CVVT) teknolojisine sahip ve altı vitesli manuel ya da otomatik şanzıman ile birlikte çalışıyor. Bu modelin Hindistan’a da gelmesi ve Suzuki S-Cross modeli ile rekabet etmesi bekleniyor. 

Kia Pegas ise test edilmiş, kitlesel piyasaya yönelik bir sedan otomobil. Model Kia’nın tipik yatay ve geniş ön yüzüne ve kaplan burnu tipi ön panjuruna sahip. 

 

2570 mm aks aralığı ile Kia Pegas büyük bir otomobil değil ancak Kia iç kabinin kompakt sınıfı için yeterli genişlikte olacağını söylüyor. Standart olarak kabinde bir orta konsol ve geniş bir açılır tavan bulunacak. Otomobil 1.4 litre motor, önden çekişli sürüş sistemi ve beş vitesli manuel şanzıman ya da dört vitesli otomatik şanzıman kombinasyonu ile gelecek.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo