2018 Skoda Karoq Yeni Fotoğraflarla Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     27 Nisan 2017 11:53

Düşük çözünürlüklü bir videonun ardından ikinci nesil Yeti şimdi de çok az kamuflajla fotoğraflandı. Fotoğraflarda otomobil oldukça detaylı şekilde görünüyor.

2018 Skoda Karoq Yeni Fotoğraflarla Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk nesil Yeti herkesin zevkine uygun bir model değildi ancak tasarımının kompakt segmentindeki diğer crossover modellerinden daha sıra dışı ve yenilikçi olduğunu teslim etmek gerek. Yeti’nin yerine gelen yeni nesil ise daha geleneksel bir tasarıma sahip. Skoda’nın neden bu kez kaçak güreşip tasarımcılara özgürlük vermediği merak konusu. Öte yandan, bunun Volkswagen Grubu’nun genel tavrı olduğunu da biliyoruz. Yeti 2 için üç modelin karışımı diyebiliriz: ön kısım Skoda Kodiaq benzeri, yan profil Tiguan’ı andırıyor, arka kısım ise Seat Ateca’dan esinlenilmiş. Benzerlikler iç kabinde de devam ediyor ancak iç kabin henüz görüntülenebilmiş değil.  MQB mimarisini Kodiaq, Tiguan ve Ateca ile paylaşan yeni Yeti’nin motor ve diğer güç aktarım organları da bu modellerle büyük ölçüde aynı olacak. Silindir hacmi 2.0 litreyi geçmeyen TSI ve TDI motorlar, çift debriyajlı otomatik vites ve bazı modellerde beşinci nesil Haldex debriyajlı dört çekişli sürüş sistemi seçenekler arasında bulunabilir.

 

Yeti 2’nin bu yaz tanıtılması bekleniyor hatta son yayınlanan videoda 18 Mayıs tarihi görülüyor. Skoda’nın modelin prömiyerini nerede yapacağı henüz bilinmiyor ancak otomobilin üretim formuna ne kadar yakın göründüğüne bakılırsa tanıtım gerçekten de yakın olabilir.

 

Modelin ismi üzerinde de hala bazı tartışmalar var. Bazıları yeni modelin Karoq ismini alacağını düşünüyor. Bu isim tıpkı Kodiaq gibi “K” harfi ile başlıyor ve son harfleri “Amarok” ile uyumlu.

 

Skoda’nın Karoq ismini yakın zaman önce Avrupa’da tescil ettirdiği öğrenildi. Öte yandan, ikinci nesil Yeti’nin ardından iki yeni crossover model daha yolda, dolayısıyla Karoq ismi bu modeller için de kullanılacak olabilir.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo