2018 Skoda Karoq Motor Seçenekleri, Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     29 Nisan 2017 02:40

Skoda Karoq SUV tamamen kompakt yeni bir SUV modeli. Çok sayıda kristal bileşenlerle öne çıkan duyusal ve dinamik tasarım Skoda'nın SUV’sinin yeni tasarım dilini oluşturuyor.

2018 Skoda Karoq Motor Seçenekleri, Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gerçek bir Skoda olarak Skoda Karoq olağanüstü genişlikte iç kabin ve bagaj , ayrıca yeni sürüş yardım sistemleri, full Led farlar ve dijital kontrol paneline sahip. Modelde güç çıkışları 85kW (115Hp) ile 140kW (190Hp) arasında değişen beş motor seçeneğinin dördü tamamen yeni. Arka koltuk VarioFlex sistemi ve bagaj kapağının eller serbest açılması için sanal pedal gibi özellikler yeni kompakt SUV de bolca karşımıza çıkıyor. Dış cephe şekli, modifiye edilmiş çizgiler ve büyük boyutlar bunun tamamen yeni bir araç olduğunu ele veriyor. Skoda Karoq karakter sahibi bir SUV. Duyusal ve dinamik tasarım ve çok sayıda kristal bileşen Skoda'nın yeni SUV tasarım diline hakim.

 

Kompakt SUV'nin uzunluğu 4382 mm, genişliği 1841 mm, yüksekliği ise 1605 mm. 2638 mm uzunluğundaki aks aralığı (4 çekişli versiyonda 2630 mm) Skoda Karoq modeline yolculuklarda konfor kazandırıyor. Boyutlardaki artış yolculara yarar sağlıyor; bacak mesafesi 68mm.  Skoda markası özellikle geniş alan sunmasıyla öne çıkıyor. Bu yeni Karoq için de geçerli. Bagaj bölümü 521 litre kapasiteye sahip. Arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1630 litreye çıkıyor. Opsiyonel VarioFlex arka koltuklarla bagaj alanı değişik şekillerde ayarlanabiliyor ve 479-588 Litre kapasite açılabiliyor. Koltuklar istenirse tamamen de çıkartılabiliyor, böylece SUV araç 1810 Litre taşıma kapasiteli bir kamyonete dönüşüyor.

Segment Lideri: Bağlanabilirlik çözümleri 

Skoda Karoq innovatif bağlanabilirlik çözümleri ile segmentinin lideri. Multimedya sisteminin bileşenleri Volkswagen Grubu'nun 2. nesil modüler MultiMedya kitinden geliyor. Sistemde modern fonksiyonlar, arayüzler ve kapasitif dokunmatik ekranlar bulunuyor. En üst donanım seviyelerindeki sistemler Columbus ve Amundsen kablosuz erişim noktası özelliği de sunuyor. Opsiyonel bir LTE modülü Columbus sistemiyle birlikte sunuluyor. İnternet bağlantısı bugünün en hızlı Mobil radyo standardını temel alıyor, yolcular kendi telefon ve tabletlerinden diledikleri gibi otomobilin internetine bağlanabiliyor. 

 

Yeni  Skoda Connect mobil online servisleri LTE uyumlu ve iki kategoriye ayrılıyor : Bilgi-Eğlence  online servisleri bilgilendirme ve navigasyon için kullanılırken, Care Connect servisleri kaza arıza ve acil durumlarda yardım sağlıyor. Acil çağrı butonu (2018'den itibaren bütün Avrupa'da standart sunulacak) şimdi Care Connect servisinin bir parçası olarak geliyor. İlave online servislere ise Skoda Connect uygulamasından erişilebiliyor. Bunlar akıllı telefon aracılığıyla uzaktan otomobili kontrol etmek için kullanılabiliyor. 

 

Otomobil ve akıllı telefon arasındaki bağlantı Skoda Karoq ile yeni bir seviyeye çıkıyor. Smart Link + platformu Apple Car Play, Android Auto ve Mirroring ile uyumlu. Bunlar temel Multimedia sistemi Swing ileopsiyonel olarka sunuluyor. Smart Link+ ise üst seviyelerde standart sunuluyor. "Phone Box" özelliği akıllı telefonlara kablosuz şarj ve otomobilin çatı antenine bağlanma imkanı veriyor. 

Güvenilir Yardımcılar: Sürüş Yardım Sistemleri

Skoda Karoq geniş kapsamlı bir dizi sürüş yardım sistemi sunuyor. Yeni Konfor Sistemleri arasında Park Asistanı, Şerit koruma Asistanı ve Trafik sıkışıklığı Asistanı da bulunuyor. Kör Nokta Sistemi , Öngörüsel Yaya Koruma özelliği ile Ön Bölge Asistanı ve Acil Durum Asistanı da güvenliği arttırıyor. Skoda Karoq 2 ton ağırlığa kadar treylerleri çekebiliyor.  Yeni Treyler asistanı geriye doğru ve başka zorlu manvralarda yardımcı oluyor. 

 

Skoda Karoq için sunulan sürüş yardım sistemleri arasında öndeki taşıtla güvenli mesafeyi koruyan, sürücününü şeridini koruyan ve şerit değiştirmesini kolaylaştıran , trafik iaretlerini tanıyan ve park etmede yardımcı olan fonksiyonlar mevut. 

 

Bağımsız programlanabilen dijital kontrol paneli bir Skoda modelinde ilk kez sunuluyor. Skoda Karoq'ta Kokpit ekranları sürücünün isteğine göre ayarlanabiliyor. Net Lens optikleri ile full Led farlar Skoda Karoq'da Ambition donanım seviyesinden itibaren opsiyonel olarak alınabiliyor. İç kabinde yeni Led ambiyans aydınlatması kapılar ve konsolda dekoratif şeritlerle eklenmiş ve hoş bir atmosfer yaratıyor. Aydınlatma on farklı renkte ayarlanabiliyor.  

 

Güçlü ve Kıvrak Motorlar ve Şasi 

Skoda Karoq motorlarda modern teknolojiler sunuyor. Modelde 5 motor seçeneği bulunuyor. Bunlardan ikisi benzinli , üçü dizel motorlar. Benzinli motorların ikisi de , ayrıca üç dizel motordan ikisi tamamen yeni. Motorların silindir hacimleri 1.0, 1.5, 1.6 ve 2.0 Litre; güç çıkışları ise 85 kW (115 hp) ve 140 kW (190 hp) arasında değişiyor. Tüm Motorlar Turbo şarjlı ve direkt enjeksiyonlu, ayrıca Durdur - Başlat Teknolojisi ve fren enerjisi geri kazanımı özelliğine sahip. Motorlar olağanüstü ekonomik ve EU-6 düzenlemeleri ile uyumlu. En güçlü Dizel motor hariç tüm motorlar 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli DSG şanzıman ile çalışabiliyor. 140 kW (190 Hp) gücündeki 2.0 TDI motor standart 4X4 sürüş ve 7 vitesli şanzımanla geliyor. Yeni 1.5 TSI özel silindir deaktivasyonu fonksiyonuna sahip. 

 

Skoda Karoq şasisi de segmentte çıtayı yükseltiyor ve arazi koşullarında bile kalitesini gösteriyor. Ambition ve daha üst donanım seviyelerinde sürücüye Normal, Sport, Eco, Individual (kişisel) ve Snow (kar, 4x4) sürüş profilleri sunuluyor. Off-Road modu 4 çekişle zorlu koşullarda sürüş  özelliklerini iyileştiriyor.    
 

Son Güncelleme : 29 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo