Skoda’nın yeni kompakt SUV’sinin adı Karoq oldu

Ototeknikveri     29 Nisan 2017 12:51

Modelin ismi Alaska’da bir yerli kabileden geliyor. Yeni modelin prömiyeri 18 Mayıs’ta İsveç’te yapılacak.

Skoda’nın yeni kompakt SUV’sinin adı Karoq oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın yeni kompakt SUV’sinin adı Karoq oldu. Modelin ismi Alaska’da konuşulan yerel Alutiiq dilinden geliyor. Skoda bu ismi seçerken Kodiaq ile uyumlu olmasını gözetti. 18 Mayıs’ta Stockholm’de tanıtılacak model Skoda’nın SUV kampanyasında önemli bir yer tutuyor. Skoda CEO’su Bernhard Maier “Skoda Karoq markamız için yeni standartlar belirleyen tamamen yeni bir SUV. Bu yeni SUV ile SUV stratejimizdeki bir sonraki adımı atıyoruz. Skoda Karoq benzersiz bir ürün kimliğine sahip, bunun yanı sıra tipik Skoda özelliklerini de başarıyla taşıyor. Markanın yeni, duyusal tasarım dili kompakt SUV segmentine taşınıyor.” dedi.

 

Daha önce Skoda Kodiaq ile olduğu gibi, Skoda Karoq ismine de Alaska’daki Kodiak adası insanları ilham verdi. Alaska’nın güney kıyısındaki adaların koordinatları 57°K ve 153°B ve buradaki vahşi, el değmemiş doğa Karoq’un SUV kimliği ile uyumlu. Burada yaşayan Alutiiq kabilesinin dilinde “otomobil” sözcüğünün karşılığı “Kaa’raq”, “Ruq” ise “ok” anlamına geliyor. Bu da Skoda logosunun ana bileşenini ve markanın dinamizmini temsil ediyor. Sonuç olarak, Skoda’nın yeni kompakt SUV’sinin ismi bu iki kelimenin güçlü kombinasyonuyla oluşturuldu. 

Skoda’nın Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn, “Bizim için yeni SUV’ye güçlü bir isim vermek önemliydi. Bu diğer SUV’lerimize uygulayacağımız isimlendirme stratejisini de yansıtıyor. Aynı zamanda müşterilerimiz için sıradışı ve akılda kalıcı bir marka tanınırlık değeri oluşturuyoruz” dedi. 

 

Skoda’nın 2025 gelecek stratejisinin bir parçası olarak, marka önümüzdeki yıllarda model portföyünü büyütmeye devam edecek. Özellikle SUV potföyüne ağırlık verilecek. Skoda Kodiaq’ın çıkışıyla, global piyasalara yeni bir büyük SUV girmişti. Skoda Karoq’un çıkışıyla ise firma yeni bir kilometre taşına ulaşıyor. Yeni kompakt SUV dünya prömiyerini 18 Mayıs’ta Stockholm’de kutlayacak. Model 2017’nin ikinci yarısında satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo