Volkswagen motor portföyünü güçlendirmek için milyarlar harcayacak

Ototeknikveri     02 Mayıs 2017 04:12

Volkswagen Grup, önemli piyasalarda emisyon kurallarının giderek sıkılaşması nedeniyle, 2022 yılına kadar yanmalı motorlar ve elektrikli güç aktarım organları portföyünü güçlendirmek için milyarlarca euro yatırım yapacak.

Volkswagen motor portföyünü güçlendirmek için milyarlar harcayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen CEO’su Matthias Mueller, Avrupa, ABD ve Çin’deki katılaşan emisyon kurallarına uyum sağlamak için firmasının önümüzdeki 5 yılda 10 milyar euro harcayarak yanmalı motorlarının yakıt verimliliğini %10 – 15 artıracağını açıkladı. Volkswagen ayrıca elektrikli güç aktarım mekanizmalarına yaptığı yatırımları da üç kat artırarak 9 milyar euro’ya çıkartacak. Bunlar arasında 2015’te emisyon skandalının yaşandığı ABD’de piyasaya sürülecek yeni nesil full hibrit sistemler de bulunacak. Volkswagen son beş yılda sıfır emisyonlu teknolojilere 3 milyar euro harcadı. Mueller Viyana’daki sektörel bir konferansta konuyla ilgili açıklamasında “Modern yanmalı motorlar en az 20 yıl daha gündemde kalacak olsa da, geleceğin elektrikli sistemlerde olduğu çok açık. Temel otomobil ticaretindeki dönüşüm için geleceğe uyumlu bir sürüş sistemleri portföyü oluşturmak şart” dedi. 

 

Volkswagen’in dizel emisyon skandalı tüm dizel otomobilleri şaibe altında bıraktı ve otomobil üreticilerinde yanmalı motorlarını iyileştirmek, geliştirme bütçelerini artırarak elektrikli ve hibrit otomobil projelerini hızlandırmak için baskı yarattı.

 

Mueller, maliyet bakımından avantaj sağlaması için Volkswagen’in kitlesel piyasa modellerinde motor çeşitliliğini 2020’ye kadar %40 oranında azaltacağını söyledi ancak bunun detaylarını vermedi.

 

Volkswagen geçen yıl büyük bir dönüşüme giderek elektrikli otomobillere ve yeni mobilite servislerine geçişi hızlandıracağını, bir yandan da bu dönüşümü finanse etmek için operasyonun tüm alanlarında maliyetleri kısacağını açıklamıştı.

 

VW'nin yeni motor teknolojilerinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 02 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo