Yeni 2018 BMW X4 gün ışığına çıktı

Ototeknikveri     03 Mayıs 2017 04:24

Diğer BMW ve Mini prototiplerinin yanında görülen X4 şaşırtıcı derecede hafif bir kamuflaj giyiyor, bu sayede yeni kemer çizgisi, daha alçak profil ve daha kaslı arka kısmı görebiliyoruz.

Yeni 2018 BMW X4 gün ışığına çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu an piyasada olan bir önceki nesil X4'ün arkasındaki logo hemen hemen ayna seviyesinde, oldukça yukarıda konumlandırılmışken, bu prototipte ise kapı kolları ile aynı seviyede bulunuyor. Bu, yeni modelin alt arka kısım ve yeni tavan çizgisi sayesinde aslında bir "Coupe"den daha çok "Fastback"e benzeyeceği anlamına geliyor. Arka lambalar biraz Mercedes GLC stilini andırıyor ancak kamuflaj tamamen kalkmadan bu konuda kesin yargıya varmamak gerek. BMW bu konuda doğrulama yapana kadar arka lambalar önceki nesilden epey farklı demekle yetinelim. 2018 BMW X4, ölçeklenebilir CLAR mimarisini yeni X3 ile paylaşacak, bu da öncekinden daha hafif ve daha hibrit dostu olacağı anlamına geliyor. Güç aktarma organlarından bahsetmişken, hem benzinli hem de dizel motorlu olmak üzere, bir dizi arkadan çekişli ve dört çekişli versiyon görebiliriz. Son zamanlarda çıkan haberlere göre, sekiz vitesli otomatik şanzımanlı, yaklaşık 400 HP güç çıkışına sahip bir amiral gemisi M-Powered (X4 M) versiyon da bekleniyor.

 

Kabindeki teknolojilere gelince, yeni 2018 X4 ve X3, yarı otonom sürüş teknolojisi, yeni ParkNow özelliği ya da güncellenen - doğal konuşmayı anlayabilen - ses komutlu sistemler gibi yeni 5 Serisi ile ortak özelliklere sahip olacak. 

 

2018 X4'ün Eylül ayında X3 ile birlikte Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yer alıp almayacağı şu an bilinmiyor. X4'ün 2018 yılı içinde 2019 model yılına yönelik olarak gelmesi de mümkün. Model piyasaya çıktığında Mercedes-Benz GLC Coupe, Range Rover Velar ve 2019 Audi Q4 gibi modellerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo