2017 Volkswagen Polo göründü

Ototeknikveri     05 Mayıs 2017 01:50

Volkswagen'in en başarılı modellerinden biri olan Polo, yakında yeni nesliyle yollarda olacak.

2017 Volkswagen Polo göründü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1975’ten beri çok satan bir otomobil için ne denilebilir? Polo, Volkswagen’in en uzun süredir devam eden model isimlerinden birisi, bunu da hem ürünün popülerliğine, hem de süpermini segmentinin popülerliğine borçlu. Uzun bir süre, Polo modeli Avrupa’nın en çok satan B segmenti otomobili oldu (bu ünvanı sadece geçtiğimiz aylarda Clio’ya kaybetti). Otomobilin yeni nesli gelmek üzere ve daha büyük, daha gelişmiş bir model göreceğiz. Yeni Polo öncekine kıyasla daha geniş tekerlek izine ve daha uzun bir aks aralığına sahip. Bagaj kapasitesi ve bacak mesafesinin Golf 6 ile benzer seviyede olması bekleniyor. 3 kapılı modeli ya da Cross versiyonunu hiç bir yerde test edilirken görmedik, muhtemelen bu versiyonlar artık sunulmayacak. Bunun boşluğu kısmen aynı MQB0 platformunu kullanan T-Roc crossover ile doldurulacak.

Modelden gelen son video eğer yanılmıyorsak aynı anda Afrika’da ve İspanya’da çekilmiş. Yeni Polo’nun geliştirme süreci oldukça uzun sürdü ve buradan Volkswagen’in çok çeşitli motor seçenekleri ve konfigürasyonlar hazırladığı düşünülüyor. 

Avrupalı alıcıların en az yarısının 1.0 TSI motoru seçeceği düşünülüyor. Bu motor hem ekonomik hem de güçlü. 1.5 TSI 150 PS motor ise bize göre en iddialısı.  İlk piyasaya çıkışta 90 ve 115 hp güç çıkışlarıyla 1.6 TDI dizel motorun da sunulması bekleniyor. Birkaç yıl içinde AB’nin emisyon kısıtlamaları nedeniyle bunların yerini yarı hibrit benzinli motorlar alabilir. 

Elbette Polo’nun global bir otomobil olduğunu unutmamalıyız. Güney Amerika’da çıkan Volkswagen Gol de aynı özelliklere sahip olacak. Hindistan’da ise model Vento adıyla anılıyor. Diğer kıtalardaki bu versiyonların 2018’den önce çıkması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo