Honda, Avrupa'da yeni Civic'e güveniyor

Ototeknikveri     09 Mayıs 2017 01:20

Honda'nın yeni Civic modeli şirket tarihinin tek bir model için uygulanan en büyük geliştirme programından yararlandı.

Honda, Avrupa'da yeni Civic'e güveniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beş kapılı hatchback, sürüş dinamiklerine, iç mekan kalitesine, güvenlik ve yakıt verimliliğine önemli yükseltmeler yapılarak bugüne kadarki en sportif Civic haline geldi. Honda Avrupa başkan yardımcısı Philip Ross, "Pek çok iyileştirme yaptık ve yeni modeli inovasyonlarla doldurduk" dedi. Civic, 140 mm büyüyerek 4520 mm'ye ulaştı ve Avrupa kompakt segmentindeki en büyük otomobillerden biri haline geldi. Civic, yerini aldığı modelde kullanılan mimariden 16 kilogram daha hafif yeni bir platform ile destekleniyor. Honda, yeni platformun ses ve titreşimi önemli ölçüde azalttığını ve yüzde 52 daha fazla burulma sağlamlığına sahip olduğunu belirtti. 4630 mm'lik dört kapılı sedan versiyon hatchback'den daha uzun ve Honda bu sayede özellikle eski Accord sahipleri de dahil olmak üzere daha büyük otomobil arayan müşterileri çekeceğini umuyor. Ross, Avrupa'daki orta boy araçların çoğu iş filolarının bir parçası olduğundan ve Honda'nın bu sektörde rekabet etmemesi nedeniyle Accord'un satıştan kalktığını belirtti.

 

Önceki nesil Civic hatchback, dört kıtada, dokuz fabrikada inşa ediliyordu. Yeni Civic hatchback yalnızca İngiltere'deki Swindon fabrikasında üretilecek ve buradan dünyaya ihraç edilecek. Swindon'da üretilen yüksek performanslı Civic Type R versiyonu ilk kez ABD'de de satılacak. Type R, yeni VW Golf R.'nin gücüyle eşleşen 310-hp, 2.0-litrelik bir motora sahip. Philip Ross, Civic alıcılarının yaklaşık yüzde 15'inin Tip R'yi seçtiğini ve bunun da yüksek performanslı kompakt otomobiller için ortalamanın üstünde olduğunu söyledi. 

Civic sedan, Avrupa pazarları için Türkiye'de inşa edilmeye devam edecek. Civic Tourer wagon ise artık satılmayacak. JATO Dynamics'in verilerine göre, Civic Honda'nın geçen yıl 44.870 adet ile Avrupa'daki en çok satan modeliydi ve CR-V'nin 43.431 adetlik satışının hemen önündeydi. Model kompakt segmentinde ise 19. sırada. 

 

Kısa kısa Civic

Teknoloji: Gelişmiş güvenlik teçhizatı, otoyoldaki komşu şeritlerdeki araçların araya gireceğini öngörmesi durumunda, otomobilin şeritten çıkmasını önler ve hızı ayarlar.

 

Motorlar: Civic, Honda'nın yeni küçültülmüş benzinli motorlarına sahip ilk Avrupa modeli. 129 hp, 1.0 litrelik üç silindirli ve 182 hp, 1.5 litrelik dört silindirli motor bunlar arasında. Bu yılın ilerleyen zamanlarında Honda, yeni 1.5 litrelik dizel motorunu da sunacak.

 

Bağlantı: Civic, Apple CarPlay ve AndroidAuto'yu ilk kez sunuyor.

İyi tarafı: Sürüş konforu ve sessiz iç mekan.

Kötü tarafı: Arka görüş görünürlüğü zayıf.

Çıkış tarihi: Mart ayında

Başlangıç fiyatı: 19.990 Euro (Almanya)

CO2 emisyonları: 106g / km

Ana rakipler: Mazda3, VW Golf, Ford Focus

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo