Renault Duster'a Güvenlik Şoku

Ototeknikveri     11 Mayıs 2017 09:43

Renault Hindistan tarafından üretilen ve satılan Renault Duster SUV'nin giriş seviyesi versiyonu, Global NCAP çarpışma testlerinde "sıfır" yıldız aldı.

Renault Duster'a Güvenlik Şoku
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birinci sınıf kompakt aile tipi SUV için utanç verici bu Global NCAP sonuçları, Hindistan'ın en çok satan SUV'lerinden birisi olan Renault Duster'ın geleceğini olumsuz etkileyebilir. Yine şok edici bir şekilde, sürücü hava yastığı bulunan Hindistan yapımı Duster versiyonu ise sadece 3 yıldızda kaldı. Karşılaştırmak gerekirse, Güney Amerika versiyonu 2015 yılında gerçekleştirilen Latin NCAP testlerinde 4 yıldız almıştı. Global NCAP, Brezilya'da üretilen Latin versiyonunda hava yastığının daha büyük olduğunu belirtiyor. Sürücünün başının merkezdeki "küçük hava yastığı" ile temas etmediği ve bu yüzden darbeye maruz kalabileceği, dolayısıyla yaralanma riskinin arttığı tespit edildi (Resimdeki hava yastığı bulunmayan temel versiyondur). Güney Amerika versiyonunda (sürücü hava yastığı, 2015'te test edildi) yaralanma riskini azaltmak için sürücünün kafasını ve gövdesini örten daha büyük bir hava yastığı vardı.

 

NCAP test uzmanlarına göre, Renault Duster modelinde sürücünün baş bölgesi için koruma zayıf, sürücü ve yolcu göğüs koruması sınırda, ön yolcuların dizleri kaza esnasında konsoldaki tehlikeli yüzeylerle temas edebiliyor ve kaporta darbelere karşı dengesiz ve yetersiz kalıyor.

 

Hindistan yapımı Duster, Honda BR-V ve Hyundai Creta gibi rakiplerinin temel versiyonlarının aksine, standart olarak bir sürücü hava yastığı veya ABS (veya her ikisini birden) sunmuyor. Duster'da çift hava yastığı ve ABS sadece üst donanım seviyesi RxS ve RxZ versiyonlarında bulunurken, RxL versiyonu tek hava yastığı ve ABS ile geliyor. RxE'de ise yalnızca ABS var. ISOFIX koltuk bağlantı noktaları, emniyet kemeri ön gericisi, yan ve perde hava yastıkları gibi diğer güvenlik özellikleri ise opsiyonel olarak bile sunulmuyor.

 

Romanya'da Dacia logosu ile Avrupa ülkeleri (ve İngiltere) için üretilen Duster 2011'de EuroNCAP testinde 3 yıldız almıştı. Dolayısıyla son test sonuçlarıyla Hint versiyonu Renault tarafından üretilen güvenlik seviyesi en düşük Duster modeli oldu. 

 

Hindistan, Ekim 2017'den başlamak üzere, Birleşmiş Milletler'in 56 km/s ön darbe ve yan darbe standartlarını kabul edecek. Bu standartlar hala Global NCAP tarafından belirlenen 64 km/s standartının altında kalıyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir63345 Sadece Renault motoru kullandığı için alınır, başka bir şey beklememek gerekir.

    12 05 2017 11:25 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo