Skoda KAROQ'un ilk yakın çekim resimleri

Ototeknikveri     14 Mayıs 2017 03:27

Dünya prömiyeri öncesinde, Çek araba üreticisi yeni kompakt SUV Skoda KAROQ'u ilk kez bu kadar yakından gösteriyor.

Skoda KAROQ'un ilk yakın çekim resimleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın yeni, duyusal ve dinamik SUV tasarım dili kolayca tanınabiliyor. Skoda KAROQ çarpıcı bir karaktere sahip ve zerafetin yanı sıra güç ve dayanıklılığını gösteren kristal elementler sunuyor. Daha büyük boyutlar, yolcuların biniş konforunu ve bagajın kapasitesini önemli ölçüde artırıyor. Yeni Skoda KAROQ'un çok sayıda kristal element içeren dugusal ve dinamik tasarımı, Yeni Skoda tasarım dilinin gerçek temsilcisi. Ön kısım çarpıcı, üç boyutlu tasarımla görenleri etkiliyor. Bir krom kaplama ile çerçevelenmiş radyatör ızgarası, ikili dikey çıtalara sahip ve Skoda SUV'lerin tipik trapezoid çapraz kesitini oluşturuyor.

Farların tasarımı Bohemya kristal sanatının zengin geleneklerinden esinlenmiş. Full LED farların kristal kesimi ve 'kirpikleri' oluşturan sekiz ışık şeridi benzersiz bir görünüm kazandırıyor. Büyük Skoda logosu, kaputun üzerinde gururla sergileniyor.

LED teknolojisi arka lambalarda, fren lambaları ve sis lambalarında da kullanılıyor. Tasarım konseptinde ayrıca dar, eğik arka lambaların dış kısmı yan çerçevelere, iç kısmı bagaj kapağına entegre edilmiş. Arka lambalar Skoda'nın tipik özelliği olan 'C' şeklini oluşturuyor.

Kompakt SUV, 4382 mm uzunluğunda, 1841 mm genişliğinde ve 1605 mm yüksekliğinde. Uzun aks mesafesi 2638 mm (dört tekerden çekişli versiyon: 2630 mm), bu da Skoda KAROQ'u geniş iç kabini ile uzun yola uygun, konforlu bir otomobil haline getiriyor.

 

Arka koltuklar açıkken bagaj kapasitesi 521 litre, koltuklar katlandığında ise bu 1630 litreye yükseliyor. İsteğe bağlı VarioFlex arka koltuklar ile birlikte, bagaj alanı 479 ile 588 litre arasında değiştirilebiliyor. VarioFlex sistemi, ayrı ayrı ayarlanabilen ve tamamen çıkarılabilen üç ayrı arka koltuktan oluşuyor. Böylece SUV'yi 1810 litre maksimum yükleme kapasitesine sahip bir minibüse çevirmek dahi mümkün olabiliyor. İç kabinde, yeni tasarımlı gösterge paneli uzun üst kısım ve dar alt kısım olarak ikiye ayrılıyor. Kapı iç kaplamaları da bu tasarım yaklaşımını sürdürüyor.

Dikey elemanlar Skoda KAROQ'nun tasarımını belirliyor. Dört büyük havalandırma girişi dikey olarak oturuyor ve ortadaki ikisi araç içi monitörü çevreliyor. LED ortam aydınlatması cömertçe boyutlandırılmış iç mekanı daha da vurguluyor. Ultra ince aydınlatma şeritleri, dört kapının da üst kenarında bulunuyor ve gösterge tablosunun çevresinde devam ediyor. Sürücü, on farklı renkten birine ayarlanabilen aydınlatmanın parlaklığını kontrol edebiliyor. Skoda 2025 gelecek stratejisinin bir parçası olarak, marka önümüzdeki yıllarda model portföyünü titizlikle genişletecek. Odak noktası özellikle SUV portföyünü genişletmek olacak. Skoda KODIAQ'ın piyasaya sürülmesi ile yeni bir büyük SUV uluslararası pazara sunuldu. Skoda KAROQ'un piyasaya sürülmesiyle ise şirket şimdi bir sonraki hedefine ilerliyor. Yeni kompakt SUV, 18 Mayıs'ta Stockholm'de tanıtılacak. Satışlar 2017 yılının ikinci yarısında başlayacak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo