2019 Corsa, Opel için yeni bir sayfa açacak

Ototeknikveri     15 Mayıs 2017 02:19

Tamamen yeni Opel Corsa süpermini, şirketin PSA Grubu'na geçmesinin ardından çıkan en önemli ürünlerden biri olabilir.

2019 Corsa, Opel için yeni bir sayfa açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, yeni nesil Corsa'yı yeni sahipleri PSA Peugeot Citroen ile birlikte ve Peugeot 208 ile bazı özelliklerini paylaşarak geliştirdi. Son dokunuşları yapılan model önümüzdeki yıl tanıtılacak ve 2019 yılının başında satışa sunulacak. Mevcut Corsa, 2014 yılında piyasaya çıkmıştı ve yepyeni bir model olarak etiketlenmesine rağmen, özünde, önceki neslin yeniden tasarlanmış bir haliydi. Aynı şasi üzerine kuruluydu, neredeyse aynı boyutlara sahipti ve yerine geldiği model ile hemen hemen aynı görünüyordu. Öte yandan, beşinci nesil Corsa tamamen değişecek, Opel için yepyeni bir sayfa açacak ve PSA Grubu'na geçmesinin ardından çıkan en önemli ürünlerden biri olacak. Aracın geliştirme süreci bir süredir devam ediyor ve Peugeot 208'i de destekleyecek olan yeni CMP (Common Modular Platform) adlı PSA platformunu temel alacağı biliniyor. Geçen yıl çıkan Citroen C3 ise eski şasi teknolojisiyle piyasaya sürülmüştü.

 

Yeni Corsa'nın Peugeot 208'in yanında inşa edileceği anlaşılıyor, üretim için PSA'nın Fransa'daki Poissy fabrikası ya da mevcut 208'in üretildiği Mulhouse fabrikası kullanılabilir.

Yeni platform elektrifikasyon düşünülerek geliştirildi ve PSA patronları 208'in tam elektrikli bir versiyonunu geliştirmeye çok fazla ilgi gösteriyorlar. Bununla birlikte, Opel'in de aynı yolu izleyip izlemeyeceği konusunda henüz bir bilgi yok. Yeni platform, güç aktarma organları açısından yeni olanaklar açmanın yanı sıra, pratiklik açısından da büyük yararlar getirecek. Yeni Corsa, daha fazla yolcu ve bagaj alanı için daha uzun bir aks mesafesine sahip olacak ve önemli ölçüde büyüyecek. Bagaj kapasitesi mevcut modelin 280 litrelik kapasitesinden belirgin bir şekilde daha fazla olacak.

 

Opel'in satışların düşmesi nedeniyle üç kapılı versiyonu durdurma olasılığı da var. Şimdiye kadar görülen tek prototip, pratik beş kapılı modeller oldu.

 

CMP platformuyla gelen bir başka avantaj da daha hafif ve daha ekonomik bir araç inşa etmeye olanak vermesi. PSA, Opel'in yeni Astra için yaptığı gibi, ağırlığı önemli ölçüde azaltmaya çalışacak. Spesifikasyona bağlı olarak, yeni Corsa'nın ağırlığı 80 - 100kg arasında azalabilir.

 

Motor seçeneklerinin 208 ile paylaşılacak olan PSA güç aktarma organlarından oluşması muhtemel. 1.6'dan 1.5 litreye küçültülecek yeni nesil BlueHDi dizel, 75 hp / 120 hp arası farklı güç çıkışları sınacak ve CO2 emisyonu sadece 75g / km olacak. PSA'nın PureTech benzinli motoru, gelişmiş performans ve verimlilik sunan üç silindirli 1.2-litrelik turbolarla yenilenebilir. Daha güçlü bir 1.6-litre turbo da bir Corsa VXR performans versiyonuyla sunulabilir.

 

Teknik donanımın büyük çoğunluğu 208 ve Corsa arasında paylaşılsa da, Opel Corsa'nın iç ve dış tasarım konusunda kendi kimliği korunacak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir83809 Kalp ve beyin FRANSIZ geri kalan yerler ALMAN olacak yıllardır GENERAL MOTORS güvencesiyle bindiğin aracımda soğutacaklar beni E kasa CORSA'm var çok memnunum ama çizgisini bozacak bu gidişle......

    01 02 2019 04:51 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

  • User

    Misafir92362 k kasa astra ya benzer ise satış patlaması yapar bu ülkede.birde motorları 1,2 vti ve blue-hdı yaparlarsa ki öyle olacak büyük ihtimal on numara beş yıldız olur ve satılır.bekleyip göreceğiz.opel ,uzun yıllardır güvenerek bindiğim araç.

    24 04 2018 08:24 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir80458 k kasa astra gibi olursa gerçekten satılır.opel türkiye için iyi bir marka.peugeot ve citroen de kullanılan turbo destekli motor seçenekleri ile iyi bir araç haline gelir.bekleyip göreceğiz.

    10 02 2018 12:34 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir11497 valla astranın son kasasına benzer, psa grubunun yüksek performans küçük hacim ve az yakıtlı1.2 turbo motor ve 1,4 e-hdı yada hdı dizel motor versiyonları ile desteklerler ise iyi satılacaktır.opel marka olarak türkiyede tercih edilen bir araç

    16 11 2017 01:15 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir96166 o zaman niye opel alayım peugeot 308 alırım

    18 05 2017 12:23 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo