Yeni VW Polo segmentte standartları belirleyecek

Ototeknikveri     15 Mayıs 2017 04:21

Volkswagen, Avrupa'daki yarı kompakt segmentinde liderlik için verilen mücadeleyi yoğunlaştıracak Polo hatchback'in üretimine gelecek ay başlıyor.

Yeni VW Polo segmentte standartları belirleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un, "bugüne kadarki teknolojik olarak en gelişmiş küçük otomobil" diye nitelediği yeniden tasarlanan Fiesta'ya rakip olacak Polo'nun gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemleri ve bağlantı özellikleri sunması bekleniyor. Volkswagen markası şefi Herbert Diess, Mart ayında otomotiv analistlerine yönelik yaptığı açıklamada, yeni Polo'nun kendi segmenti için standartları yeniden belirleyeceğini söylemişti. Ancak VW, piyasaya sürülmeden önce araç hakkında hiçbir bilgi vermedi. Polo, Apple CarPlay ve Android Auto ile yeni bir dokunmatik ekranlı multimedya sistemi de dahil olmak üzere güncellenmiş Golf'te tanıtılan teknolojiler ile sunulacak. Polo, yakın zamanda piyasaya sürülen Seat Ibiza'nın temelini oluşturan MQB platformunun küçük versiyonunu kullanacak. Yeni platform, daha fazla iç mekan ve daha büyük bir kaporta ile modelin öncekinden daha uzun ve geniş olacağı anlamına geliyor. VW, dizel emisyon skandalını takiben maliyetleri düşürmek amacıyla ürün yelpazesinde motor seçeneklerini azalttığı için, yeni Polo daha az motor çeşidine sahip olacak gibi görünüyor.

 

Polo, Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılacak ve yeni Ford Fiesta bayilere ulaştıktan birkaç ay sonra satışa çıkacak. Fiyatlar muhtemelen şu an piyasadaki model ile aynı olacak.

 

JATO Dynamics pazar analistlerine göre, ilk çeyrekte Polo Avrupa'nın en çok satan yarı kompakt hatchback otomobiliydi ve % 8 artışla 91.883 adet sattı. Renault Clio, yüzde 10 artışla ve 87.476 adet satışla 2 numarada kaldı. 3 numara Fiesta, satışlarını yüzde 2 artırarak 82.826'ya yükseltti.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir42021 VW POLO b sınıfının lideri. Çok teknolojik yenilikler bekliyoruz ondan. Merakla bekliyorum satışa çıkacağı günü. Özellikle 1.0 turbo benzinli otomatik versiyonunu.

    16 05 2017 08:29 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir61663 VW POLO b sınıfının lideri. Çok teknolojik yenilikler bekliyoruz ondan. Merakla bekliyorum satışa çıkacağı günü. Özellikle 1.0 turbo benzinli otomatik versiyonunu.

    16 05 2017 08:28 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo