2017 Jaguar XF Sportbrake Haziran’da çıkacak

Ototeknikveri     17 Mayıs 2017 10:36

XF modelinin station versiyonu sedandan alınan motorlarla sunulacak.

2017 Jaguar XF Sportbrake Haziran’da çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar XF Sportbrake, 14 Haziran günü İngiliz tenis yılduzu Andy Murray tarafından tanıtılacak. Yeni model BMW 5 Serisi Touring ve Mercedes E-Serisi Station modellerine rakip olacak.  Yayınlanan son ipucu görsellerinde otomobil dünyanın en ücra tenis kortu yakınlarındaki yollarda tenis oyuncusu Tim Henman ile birlikte görülüyor. Otomobil tam boy panoramik tavan ve sedan ile benzer dış cephe tasarımı ile gelecek. Pratik bagaj bu kez daha fazla taşıma kapasitesi sunacak, ayrıca arka koltukların baş mesafesi artacak. Jaguar yeni station otomobilin dünyadaki en dinamik lüks station otomobil olacağını iddia ediyor. Şasi kurulumu farklı sürüş karakteristikleri için ayarlanmak yerine sedan otomobil ile benzer ayarlara sahip olacak.  XF Sportbrake sedan ile aynı alüminyum mimari üzerine inşa edilecek, ayrıca iki model motorlarını da paylaşacak. Bu da 2.0 litre dizel motorun temel seçenek olacağı, 3.0 litre V6 benzinli ve dizel motorların ise bunun üzerinde yer alacağı anlamına geliyor. 

 

Yeni Ingenium motorlar ile birlikte çıkan 2.0 litre benzinli motor da XF’nin her iki versiyonunda sunulacak. Geliştirme sürecindeki Sportbrake otomobiller bu motorla test ediliyordu. Bu da motorun yeni modelin ilk piyasaya çıkışından itibaren mevcut olacağını düşündürüyor. Motorların güç çıkışları 161 hp – 375 hp arasında değişiyor. Motorlar alt donanım seviyelerinde arkadan çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzıman ile çalışıyor. Daha üst donanım seviyelerinde sekiz vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Bu şanzıman ayrıca tüm versiyonlar için opsiyonel olarak da elde edilebiliyor. 

 

Sedan versiyonun opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi station versiyonda da sunulacak. Seri “XF S Sportbrake” modeli ile taçlandırılacak. XF Sportbrake sedan versiyondan biraz daha pahalı olacak. 

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo