2018 BMW M5 600 hp güç çıkışı ve üç modlu xDrive sürüş sistemiyle geliyor

Ototeknikveri     17 Mayıs 2017 11:51

Aylar süren bekleyişten sonra BMW, 2018 M5 ile ilgili ilk ayrıntıları açıkladı.

2018 BMW M5 600 hp güç çıkışı ve üç modlu xDrive sürüş sistemiyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW M tarafından şimdiye kadar yaratılan "en heyecan verici ve duygusal açıdan büyüleyici yüksek performanslı sedan" olarak tarif edilen araba, 600 PS (592 HP) güç çıkışı ve 700 Nm'yi aşan torka sahip 4.4 litre M TwinPower Turbo V8 motorla geliyor. Motor, aracın 3,5 saniyeden az bir sürede 0-100 km/s hızlanmasını sağlayan sekiz vitesli M Steptronic şanzımana bağlı. Beklendiği gibi, yeni M5, bir M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmış olacak. Özel olarak tasarlanmış sistem, üç farklı moda sahip. Çekiş gücü sadece ihtiyaç duyulduğunda ön tekerleklere de gönderiliyor, otomobil normal koşullarda arka tekerleklerden çekiş yapmaya devam ediyor. Dört tekerden çekiş sistemi de dahil olmak üzere sistem üç farklı sürüş moduna sahip olacak: 4x2, 4x4 ve 4x4 Sport. 4x2 ayarı dört tekerlekten çekiş sistemini devre dışı bırakıyor ve modeli klasik bir arkadan çekişli otomobile dönüştürüyor.

 

Yeni, dört tekerden çekişli sürüş sisteminin yanı sıra M5, arka tekerlekler arasında güç dağıtan bir Aktif M Diferansiyeline sahip. BMW, bunun otomobil "çok sportif bir şekilde" sürüldüğünde, çekiş, çeviklik ve sürüş stabilitesini artırdığını söylüyor.

 

İç mekan standart modelin izinden geldiyse de, M5 yeni bir vites değiştirici ve iki adet bağımsız konfigüre edilebilen M Drive düğmesi olan bir M spor direksiyon simidi ile donatılmış. Sürücüler aynı zamanda kabinde yeni grafikler, gezinme işlevleri ve %70 daha geniş bir görüntüleme alanı ile geliştirilmiş bir Head-Up Display (sürücü göz hizasında sanal kontrol paneli) bulacak.

 

BMW M5 bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkacak ve modelle ilgili daha fazla ayrıntı önümüzdeki aylarda yayınlanacak.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo