Volvo, bu yıl Hindistan'da montaj çalışmalarına başlayacak

Ototeknikveri     18 Mayıs 2017 07:23

Premium otomobil üreticisi Volvo, 2017 yılında Hindistan'da araç montaj operasyonlarını başlatacağını duyurdu. Bu, Hindistan'daki hızla büyüyen lüks otomobil segmentinde firmanın yerini sağlamlaştıracak.

Volvo, bu yıl Hindistan'da montaj çalışmalarına başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Montaj işlemleri Güney Hindistan'ın Bangalore kenti yakınındaki tesislerde olacak ve Volvo'nun SPA modüler araç mimarisine dayanan modellere odaklanacak. Monte edilecek ilk Volvo modeli XC90 premium SUV. Yerel montaj için öngörülen ilave modeller daha sonraki bir aşamada ilan edilecek. Montaj işlemlerini gerçekleştirirken Volvo Binek Otomobiller, kamyon, otobüs ve inşaat ekipmanları üreticisi Volvo Grup ile birlikte çalışıyor ve grubun bölgedeki mevcut altyapı ve üretim lisanslarını kullanacak. Konuyla ilgili başka hiçbir sözleşme ve mali ayrıntı açıklanmayacak.

 

Volvo başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson, "Bu yıl itibariyle Hindistan'da üretilen Volvo otomobilleri satmaya başlayacağımızdan memnunum. Hindistan'daki operasyonları başlatmak Volvo için önemli bir adım. Zira bu hızlı büyüyen pazardaki satışlarımızı büyütmeyi ve önümüzdeki yıllarda premium segmentteki pazar payımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

 

Volvo Auto India Genel Müdürü Tom von Bonsdorff ise "Montajlara başladığımızı duyurmaktan çok memnunuz. Bu, şirketin Hindistan'a olan bağlılığının bir işareti" dedi.

 

Volvo'nun Hindistan'da montaja başlama kararı ve araçları "Hindistan'da üretilmiştir" ibaresi ile pazarlaması, birkaç yıl önce ulusal hükümetin başlattığı ve Hindistan'ın üretim kapasitesini vurgulayan ve teşvik eden girişimle örtüşüyor.

 

Hindistan premium otomobiller piyasası hala nispeten küçük olsa da önümüzdeki yıllarda hızla büyüyeceği tahmin ediliyor. Volvo'nun premium segmentinde şu anda yüzde 5'e yakın payı var ve bunu 2020 yılına kadar iki katına çıkarmayı hedefliyor. 2016'da Volvo, 2015'e kıyasla yüzde 24 artışla Hindistan'da 1400 otomobil sattı. Yıllık satış artışı 2017 yılının ilk dört ayında yüzde 35'i aştı.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo