Yeni 2018 Nissan Leaf tasarım değişiklikleri ortaya çıktı

Ototeknikveri     19 Mayıs 2017 04:36

Nissan, en yeni Micra'dan tasarım ayrıntılarını ödünç alacak yeni nesil elektrikli otomobili için teaser kampanyasını başlatıyor. Yeni modelde sürüş mesafesinde büyük artış bekleniyor.

Yeni 2018 Nissan Leaf tasarım değişiklikleri ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, bu yıl Tokyo Motor Show'da tanıtılması beklenen yeni nesil Leaf modeli için ipucu kampanyasına başladı. Elektrikli hatchback, yeni Micra'nın tasarım yönünü takip edecek ve sürüş mesafesi uzayacak. Yeni ipucu görüntüsü, LED teknolojisine sahip farları gösteriyor. Işıkların şekli, Nissan Micra ile benzer ancak mercek detayları daha karmaşık. Leaf modelinin genel profili benzer kalırken, fotoğraflardaki otomobil ağır kamuflajlı olsa da, otomobilin Nissan'ın en son tasarım dilini kullanarak yarattığı şık yeni yüzü seçilebiliyor. Yeni Leaf neslinin firmanın 2015 IDS konseptinden etkileneceği ve yeni Micra'nın tasarım yönünü kullanacağı açık. Arka kısımda daha az ipucu var ancak yeni yatay arka lambaların planlandığı açık. Nissan'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kreatif Şefi Shiro Nakamura, geçen yılki açıklamasında "2020 yılından önce yeni nesil Leaf modelini çıkaracağız. Sürüş mesafesini artıracağız, 250 km'nin üzerine çıkmak mümkün" demişti.

 

Nakamura sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Leaf modelimizi elektrikli otomobiller piyasasında en büyük oyuncu haline getirmek istiyoruz. Tasarımı güncelleyeceğiz ve pilleri yenileyeceğiz. Mümkün olduğunca fırsatları genişletmek istiyoruz."

 

Tesla ve Audi gibi üreticilerin ortaya koydukları 500 km'lik elektrik sürüş mesafesini yakalamak, sadece teknik bir mesele değil, aynı zamanda bir maliyet meselesi. Maliyetin azalması ve pil yoğunluğunun artması, yeni Leaf modelinin gelişiyle mümkün olacak, yani 500 km'ye yakın bir sürüş mesafesi imkansız değil.

 

Muhtemelen Nissan, model serisinin başlangıç fiyatını en aza indirgemek için alıcılara farklı kapasitelerde pil seçenekleri sunacak.

 

Nissan aynı zamanda Leaf modeline daha çekici olması için biraz geleneksel bir görünüm vermeyi düşünüyor. Nakamura satış rakamlarını artırmak amacıyla otomobile ana akım bir stil uygulamayı planladıklarını belirtiyor. Nissan yöneticisi aynı zamanda şarj istasyonları altyapısının geliştiğini, bir kaç sene içinde elektrikli taşıtların bugünkünden çok daha fazla önem kazanacağını vurguluyor. 

 

Nissan'ın planları arasında daha fazla elektrikli aile arabası olabilir. Geçen sene firmanın yakın gelecekte Renault Zoe ile yarışacak yeni bir elektrikli süpermini sunabileceği aktarılmıştı.

Son Güncelleme : 20 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo