Fiat Punto'nun Halefi Yeni Argo Brezilya'da tanıtıldı

Ototeknikveri     19 Mayıs 2017 04:56

Argo'nun Haziran ayında Brezilya'da satışa çıkması bekleniyor.

Fiat Punto'nun Halefi Yeni Argo Brezilya'da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA, Brezilya için Fiat Argo'nun ilk görüntülerini yayınladı. Yeni süpermini, 2005'te çıkan Fiat Punto'nun gecikmiş halefi niteliğini taşıyor. Fiat Argo, Brezilya'da tasarlanmış ve geliştirilmiş olsa da, çok Avrupalı görünüyor. Agresif farlar ile öne çıkan geniş ağızlı ön panjur ve ön kısım Fiat Tipo'yu andırıyor. Alt tamponda, gri yan aynalar ile ve arka spoyler ile kontrast vişne çürüğü ışık şeritleri görülüyor. Geniş alaşım jantlar ve krom uçlu yamuk egzoz çıkışına bakılırsa görsellerde sportif “HGT” donanım seviyesinin kullanıldığı anlaşılıyor.

Fiat, henüz Argo'nun iç görüntülerini yayınlamadı ancak arabanın ipucu görsellerinden ve casus fotoğraflardan anladığımız kadarıyla, geniş ve renkli bir çok fonksiyonlu ekran, üç kollu çok fonksiyonlu direksiyon simidi, bağımsız bir ekrana sahip Uconnect bilgi-eğlence sistemi, direksiyonda vites değiştirme kanatları ve seyir kontrolü gibi özellikler sunulacak.

Fiat Argo'nun motor seçenekleri arasında 1.0 litrelik FireFly, 1.3 litrelik FireFly ve 1.8 litrelik EtorQ Evo esnek yakıtlı motorlar yer alıyor. 1.0 litrelik FireFly üç silindirli motor, benzinli modda 72 hp güç çıkışı ve 101.99 Nm tork, etanol modunda ise 77 hp güç çıkışı ve 106.89 Nm tork üretiyor. Bu motorla standart olarak 5 ileri manuel şanzıman sunulacak.

 

1.3 litrelik FireFly dört silindirli motor 101 hp güç çıkışı, 134.35 Nm tork (benzin) ve 109 hp güç çıkışı, 139.25 Nm tork (etanol) değerlerine sahip. Bu motorla Fiat 5 vitesli manuel şanzımanın yanı sıra, 5 vitesli Dualogic otomatik manuel şanzıman da sunacak.

En üst düzey motor modeli 1.8 litrelik E.Torq Evo, 135 hp ve 184.37 Nm tork (benzin) / 139 hp ve 189.27 Nm tork (etanol) değerleri ile geliyor. Bu motor, tekerleklere 5 vitesli manuel şanzıman veya 6 vitesli otomatik şanzıman vasıtasıyla güç aktaracak.

 

Fiat Argo'nun Haziran ayında Brezilya'da satışa çıkması bekleniyor, ancak B segmentinde bulunan hatchback'in denizaşırı lansmanına ilişkin henüz bir bilgi yok.

Son Güncelleme : 20 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo