Renault Kangoo Z.E kablosuz şarjlı elektrikli taşıtları müjdeliyor

Ototeknikveri     22 Mayıs 2017 01:54

Renault, dinamik kablosuz elektrikli araç şarjını (DEVC) tanıtmak için Qualcomm Technologies ve Vedecom ile ortak çalışıyor. Yeni teknoloji saatte 100 kilometre sürüş hızında 20 kilovat şarj ediyor.

Renault Kangoo Z.E kablosuz şarjlı elektrikli taşıtları müjdeliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, sürüş sırasında araçların şarj edilmesini sağlayan dinamik kablosuz elektrikli araç şarjını (DEVC) tanıttı. Renault, Qualcomm Technologies ve Vedecom'la, saatte 100 kilometre ve üstünde hızlarda taşıtları 20 kilowatt'a kadar şarj edebilen DEVC sistemini tasarladı. DEVC sistemi, dinamik şarj teknolojisini gerçek dünya koşullarına uygulamak için geliştirildi. İki Renault Kangoo Z.E. araç, parkur boyunca her iki yönde de şarj olabiliyor. Dinamik şarj gösterileri, Paris yakınlarındaki Versailles Satory'de Vedecom tarafından FABRIC projesi kapsamında inşa edilen 100 metre test pistinde gerçekleşti. Qualcomm Technologies ve Vedecom, DEVC sisteminin birincil kısmını test pistine, Vedecom ve Renault ise ikincil kısmı Renault Kangoo Z.E'ye entegre etti. DEVC sistemi kısa bir süre içerisinde FABRIC için test yapmak için Vedecom'a devredilecek. Testler, çok çeşitli pratik senaryolar için araçlara enerji transferinin çalışma ve verimliliğini değerlendirecek.

FABRIC, kısmen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve kablosuz DEVC'in teknolojik fizibilitesi, ekonomik geçerliliği ve sosyo-çevresel sürdürülebilirliğini ele alan 9 milyon avroluk bir proje. Proje Ocak 2014'te başladı, Aralık 2017'ye kadar devam edecek ve otomotiv üreticileri, tedarikçiler, servis sağlayıcılar ve otomotiv, yol ve enerji altyapı alanlarından araştırma kurumları da dahil olmak üzere dokuz Avrupa ülkesinden 25 ortağın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor. FABRIC'in ana amacı, elektrikli otomobillerin sürüş mesafesini uzatmak için bir araç olarak kablosuz DEVC'in fizibilite analizini yapmak.

 

Renault Grubu Elektrikli Taşıtlar Program Direktörü Eric Feunteun proje için "Bu heyecan verici projeye katkıda bulunmak, Kangoo Z.E'de dinamik şarj testi yaparak daha da derin araştırma yapmamızı sağladı. Araştırma mühendislerimiz, FABRIC'in bir parçası olarak DEVC sistem entegrasyonu gösterimini tamamlamak için Qualcomm Technologies ve Vedecom ekipleri ile çok yakından çalıştı. Dinamik şarjları, elektrikli otomobillerin kullanım kolaylığını ve yaygınlığını artırmak için mükemmel bir vizyon olarak görüyoruz." dedi.

Kablosuz elektrikli araç şarjı Qualcomm Başkan Vekili ve Genel Müdürü Steve Pazol ise "Biz mucitiz. Kablosuz elektrikli araç şarjı bizim eserimiz. Bu dinamik şarj tanıtımı bunun bir uygulaması" dedi. Pazol sözlerini şöyle sürdürdü: "Elde ettiğimiz şeylerden gurur duyuyoruz. Kullanılan manyetiklerden bağımsız olarak, WEVC sisteminin tüm yönlerini kapsayan küresel bir uzman mühendis ekibi ve Qualcomm Halo teknolojisi bir araya getirildiğinde, olasılıkların sınırlarını zorlamamıza ve gelecekteki kentsel hareketlilik vizyonumuzun ana hatlarını belirlememize imkan sağladık."

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo