Ford, kablosuz yazılım güncelleyecek

Ototeknikveri     22 Mayıs 2017 07:04

Ford Motor Co, ilk kez Sync 3 donanımlı 2016 model araçlarına Android Auto ve Apple CarPlay ekleyerek giderek yaygınlaşan "kablosuz" yazılım güncellemeleri alanına giriyor.

Ford, kablosuz yazılım güncelleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un interaktif dokunmatik ekran sistemi olan Sync 3'e yapılan son yükseltme, tıpkı akıllı telefonlardaki gibi, Wi-Fi kullanarak kablosuz güncelleme (OTA) yolu ile gerçekleştirilecek. Tesla'nın 2015 yılında OTA'ları başlatması ile birlikte geleneksel otomobiller de yeni teknolojiyi yavaş yavaş benimsemeye başladı. Hizmet gelirlerini kaybetmekten endişe eden bayilerin itirazları ve güvenlik kaygıları süreci biraz uzattı. Şimdiye kadar, otomobil üreticileri emniyet sistemleri için OTA'ları kullanmadı, yalnızca bilgi-eğlence sistemi gibi kritik olmayan sistemler için bu kablosuz güncellemeler yayınlanıyor. Müşteriler ayrıca, bayilerini ziyaret ederek veya bir USB sürücüsü kullanarak da güncellemeleri alabiliyorlar. Android Auto ve Apple CarPlay, Google ve Apple'ın sürücülerin akıllı telefonlarını araçlarının ekranına bağlamasına izin veren işletim sistemleri.

 

Ford'un ilk OTA'ları kullanacağı haberi, çoğunlukla daha önce cep telefonları üzerine çalışan Blackberry Ltd firmasından 400 mühendisi bağlantı teknolojileri için işe almasından hemen sonra geldi. Blackberry QNX, Ford'un Sync 3 sistemine güç veriyor.

 

OTA'lar, müşteriler için daha uygun olmanın yanı sıra, garanti kapsamındaki problemlerin büyük kısmının bu yöntemle düzeltilebilmesi nedeniyle, otomobil üreticilerine maliyet tasarrufu da sağlayabilir.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo