Kia Niro Fiyatı Türkiye'de belli oldu

Ototeknikveri     23 Mayıs 2017 02:39

SUV segmentinin en düşük yakıt tüketimine sahip hibrit modeli KIA Niro, Türkiye'de satışa sunuldu. ABD' yi uçtan uca gezip, en düşük hibrit yakıtımı ile rekorlar kitabına adını yazdıran Niro, artık Türkiye' de.

Kia Niro Fiyatı Türkiye'de belli oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Guinness rekorlar kitabına en düşük yakıt tüketimine sahip hibrit otomobil olarak giren KIA Niro, Türkiye' de satışa çıkıyor. KIA’nın yeni SUV modeli Niro, 5 yıl garanti onarım güvencesi, özel eko-araç platformu, eşsiz hibrit sistemi yanında segmentin pratikliğini ve tasarımını etkin hibrit gücüyle yansıtıyor. Hibrit modelinin yüksek verimliliğini çekici bir tasarımla birleştiren KIA Niro, 3,8 lt/100km yakıt tüketimi değeri ile dikkat çekiyor. 141 hp güç üreten 1,6 litre hacimli direkt enjeksiyonlu benzinli motor ve 43,5 hp güç rüeten elektrik motorundan meydana gelen hibrit sistem yeni Niro'da paralel hibrit prensibine göre çalışıyor ve toplamda 141 hp güç ve 265 Nm tork çıkışı sağlıyor. Lityum-iyon polimer bataryaların yer aldığı araçta motorların gücü yere 6 DCT adı verilen altı kademeli çift debriyajlı şanzımanla ön tekerleklere aktarılıyor. 88 gr/km CO2 emisyon salınımı ile çevre duyarlılığını gösteren araç, 0'dan 100 km/s hızaa 11.5 saniyede ivmeleniyor ve 162 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Tek motor ve donanım seviyesi ile 123 bin TL'lik bir fiyatla satışa çıkan, 4.300 mm'lik uzunluk ve 2.700 mm'lik aks mesafesine sahip olan Niro kompakt boyutları ile pazardaki bir çok model ile rekabete hazırlanıyor.

KIA’nın çevreci araç geçmişinin 30 yıl öncesinden geldiğini söyleyen KIA Grup Direktörü Ayşe Tuncel, Niro’nun iddiasının segmentinin en güçlüsü olmak olduğunu belirtti. “Enleri ve ilkleri temsil eden çevreci Niro ile gerek donanım, gerekse fiyat açısından oldukça iddialıyız” dedi. Niro’nun üstün özellikleri ve rekabetçi fiyatı ile kısa sürede Hibrit SUV segmentinin önemli oyuncularından biri olacağını öngördüklerini belirten Ayşe Tuncel; Niro’nun, hibrit teknolojisinin çevreci ve ekonomik avantajları ile SUV’nin aktif sürüşü, sportif görünümü ve geniş hacmini birleştirdiğinin altını çizdi.

“Niro, alışılagelmiş bir SUV boyutlarında ve çekici bir görünüme sahip olduğundan geniş kitlelere hitap edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Şimdiden 100 adetlik sipariş aldık, yıl sonuna kadar 500 adetlik bir planlama yaptık ama bunun üzerine çıkacağımızı düşünüyorum” dedi. Çelik Motor Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Maraş Türkiye’de ilk kez Mayıs 2017’de görücüye çıkan Hibrit KIA Niro’nun, 123.900 TL’lik fiyatı ile satışa sunulduğunu ve Niro’nun Plug-in versiyonunun ise 2018 yılı başında Türkiye’de olacağını sözlerine ekledi. 

Niro, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, ısıtmalı koltuklar, geri görüş kamerası ile hayatı kolaylaştırırken, sunroof ve 18 inç alaşım jantları ile segmente yeni bir hava katacağa benziyor.

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo