Yeni up! GTI Wörthersee'de tanıtılıyor

Ototeknikveri     25 Mayıs 2017 03:50

Yeni up! GTI modelinin üretime yakın prototipi, GTI ailesinin en yeni üyesi olarak Wörthersee'de tanıtılıyor.

Yeni up! GTI Wörthersee'de tanıtılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yılki GTI Wörthersee Gölü buluşması başladı. Yaklaşık 200.000 hayran eşsiz festival için Kärnten'e geldi. Volkswagen de birkaç sürpriziyle orada olacak. Örneğin, 85 kW / 115 PS up! GTI modelinin üretime yakın prototipinin dünya prömiyeri burada yapılacak. Up! GTI, 1976'da çıkan 110 PS gücündeki ilk GTI modeline saygı duruşu niteliğinde bir otomobil. Çıkışının üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen bu ilk GTI hala ödüller kazanıyor. İlk Golf GTI, geçtiğimiz günlerde İngiliz otomobil dergisi Autocar'ın okuyucuları tarafından tüm zamanların en etkili otomobili seçildi. Wörthersee'de yapılan bir başka dünya prömiyeri ise Golf GTE Performance Concept için. 150 kW / 204 PS yerine, bu konsept otomobilin plug-in hibrit tahrik sistemi 200 kW / 272 PS gücünde bir sistem çıkışı üretiyor. Sistem torku ise 350 Nm'den 450 Nm'ye yükselmiş. Yeni up! GTI - orijinal GTI ile hem dışarıda hem de iç kabinde boyut bakımından benzer. Yeni model Volkswagen'in ürün yelpazesini 2018'in başından itibaren genişletecek ve kompakt formatta, hafif, komplike olmayan spor otomobil akımını devam ettirecek. Model, 200 Nm tork sağlayan bir turbo motor (TSI) ile güçlendirilmiş. Performans rakamları için ilk Golf GTI otomobilin modern çağa ışınlanmış hali diyebiliriz. 

Ağırlık: 997 kg. 
En yüksek hız: 197 km / s.
0-100 km / s: 8.8 saniye. 

Renkler: GTI için yine klasik ve tipik, kasırga kırmızı ve saf beyaz, metalik renk seçenekleri koyu gümüş ve siyah inci, ayrıca yeni GTI rengi Costa Azul (mavi). 

Bu en güçlü up! tipik GTI özellikleri ile hemen ayırt edilebiliyor. Örneğin radyatör ızgarasında kırmızı yanal şerit bulunuyor, hemen üzerinde ise GTI logosunu görüyoruz. Yan kısımlardaki siyah çift şeritler doğrudan 1976 Golf GTI’dan alınmış. 17 inç alaşım jantlar ise yeniden tasarlanmış. Jantlar tekerlek kemerleri içinde zarif görünüyor. Up! GTI, 15 mm daha alçak spor süspansiyona sahip. GTI özellikleri arka kısımda da devam ediyor, burada kırmızı bir şerit ve arka aksa daha fazla bastırma kuvveti aktararak sürüş karakteristiklerini iyileştiren daha büyük bir tavan spoyleri görülüyor. İç kabinde deri kaplama spor direksiyon, GTI vites kolu ve efsanevi “Clark” koltuk desenleri tipik özellikler arasında.

Golf GTE Performance Concept için şu net bir şekilde söylenebilir; GTE her zaman sürdürülebilirlik ve dinamik sürüşe özen gösterdi. Bu, Wörthersee’de gösterilen yeni konsept otomobile de yansıtılmış. Klasik GTI ve yarı elektrikli GTE benzer bir konsepti temel alıyor, sürüş sistemleri farklı ve GTE’de tüm GTI işaretleri kırmızı yerine mavi renkte. Golf GTE Performance Concept prototipi ile Volkswagen, 50 km elektrikli sürüş özelliğine sahip Golf GTE’nin ne kadar geliştirilebileceğini ortaya koyuyor. 

 

Konsept otomobilin dış cephesi inci efektli “elektrik beyaz” renginde boyanmış, bunun yanı sıra tavan siyah renkte, çeşitli kısımlarda mavi detaylar görülüyor, yan aynalar siyah, ön tampondaki hava deflektörleri parlak siyah, 19 inç Pretoria tekerlekler ise mavi ve siyah olmak üzere iki renkli. 

Artan motor gücüne eşlik etmesi için, Volkswagen 17 inç frenler (perfore diskler, kaliperlerde GTE mavisi kullanılmış), spor süspansiyon ve jant flanşları sunuyor. Arka kısımda egzoz boruları, difüzör, tavan spoyleri gibi özellikler GTE Performance versiyonuna özgün kimliğini kazandırıyor. İç kabinde ise özel deri döşeme spor koltuklar ve çok fonksiyonlu “alcantara” direksiyon (saat 12 noktasında mavi işaret ile) dikkat çekiyor. Konsept otomobil Avusturya’nın Reifnitz köyündeki GTI festivalinde tanıtılıyor.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo