Kia Niro uzun vadeli test incelemesi: pil sorunları

Ototeknikveri     26 Mayıs 2017 01:05

Autocar'dan Darren Moss, Kia Niro ile ilgili izlenimlerini anlatıyor.

Kia Niro uzun vadeli test incelemesi: pil sorunları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde fiyatları açıklanan ve ülkemizde de satışa çıkan yeni Kia Niro, Avrupa basınının da gündeminde. Önde gelen otomobil yayınlarından İngiliz Autocar da yeni Niro'nun testlerini gerçekleştiriyor. Bu testler sırasında yaşanan pil ile ilgili sorun ise dikkat çektiğinden ülkemizde de araç ile ilgilenen açısından önem arzediyor. Konunun net bir şekilde izahı İngiliz yayın organında çalışan Darren Moss tarafından yapıldı. İşte o yazı;

 

Autocar'dan Darren Moss, Kia Niro ile ilgili izlenimlerini anlatıyor. Fotoğraf çekimleri işimizin önemli bir parçası. Otomobiller ilk geldiklerinde ve tekrar ayrılmadan önce ayrıntılı olarak fotoğraflanır ve bu yeni otomobille ilgili herşeyi kataloglayabilmemiz için bir şanstır. Kia Niro için, çekimlerin bir kısmını, Twickenham yakınlarındaki ofisimizin çevresinde yapmaya karar verdik. Ancak 'ayrıntılı' resimler için stüdyomuzun sıcak ve güvenli ortamına yöneldik. Burada otomobilin motoru kapalı, ışıkları ise yarım saat boyunca açık kaldı. Çekim sırasında 12V pili tamamen bitirdik.

 

İlk önce, arabayla işinin bittiğini söyleyen fotoğrafçı Will Williams'tan bir telefon geldi, otomobil bir fren hatası veriyor ve çalıştırılamıyordu, dolayısıyla olduğu yerde kalmıştı. Will, Niro'ya kendisini 'resetlemesi' için biraz zaman verdikten sonra otomobili stüdyodan çıkartmayı başardığını söylemek için geri aradı, ancak iç lambalar ve diğer elektroniklerde sorun vardı hatta kapı kilitleri bile çalışmıyordu. Çok geçmeden, araba tamamen off durumuna geçti ve kimse bir hibrit otomobile diğer araçtan şarj yapmanın (aküsü bitmiş motorun aküsünden başka bir motorun aküsüne tel bağlayarak aracı çalıştırma) iyi bir fikir olup olmadığından emin değildi.

 

Kia ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında, Niro otomobil RAC tarafından incelenip profesyonelce teşhis konulmak üzere çekildi. Kia yaptığı incelemede usulüne uygun olarak şarj edilmiş 12V pilin bittiğini teyit etti ve başka bir sorun bulunamadı.

Arabayı geri aldık ve hibrit otomobil kullanmaya yavaş yavaş alışıyorum. Sürtünme enerjisini pile aktarmak için rejeneratif frenleri nasıl kullanacağımı ve tam elektrikli - elektrikli/benzinli mod geçişleri sırasında hızlanmadaki duraklamanın hangi noktada olduğunı öğreniyorum.

Yakıt tasarrufu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, şu an gördüğümüz 6.3 l/100 km yakıt tüketimi pek etkileyici değil. Önümüzdeki haftalarda aile ve arkadaş ziyaretleri için uzun yolculuklarda yakıt tüketimi ile ilgili daha kapsamlı bilgi elde edebileceğim.

 

KIA NIRO 1.6 GDI HEV 3 DCT

Fiyat: 24,695 £, Test sırasındaki fiyat: 25,240 £, Yakıt tüketimi: 6.3 l/100 km, Arıza: Pil tamamen tükendi, Masraflar: Yok

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo