Yeni video Skoda Karoq’un isminin hikayesini anlatıyor

Ototeknikveri     27 Mayıs 2017 12:10

Skoda’nın yeni kompakt SUV modeli Karoq dünya prömiyerini geçtiğimiz hafta Stokholm’de gerçekleştirdi. Yeni yayınlanan heyecan verici bir video Karoq’un Kodiak adasında ismini nasıl kazandığını ve adalıların bundaki rolünü gösteriyor.

Yeni video Skoda Karoq’un isminin hikayesini anlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Karoq’un ismi ağabeyi Skoda Kodiaq ile benzer ve bu özellikle yapılmış bir seçim. Skoda pazarlama ve ürün yöneticisi Srefan Büscher’e göre, model ailesinin isimleri stratejik olarak planlandı ve firmanın SUV ürünleri arasında bütünlük oluşturmak amaçlandı. 

Yeni yayınlanan videoda Alaska’daki Kodiak adasının yerli halkının yeni Karoq modeline ismini nasıl verdiği gösteriliyor. Alutiiq kabilesinin dilinde otomobil için “Kaa’raq” sözcüğü kullanılıyor, “Ruq” sözcüğü ise ok anlamına geliyor. Ok ve yay Skoda’nın dinamizmini simgeliyor ve aynı zamanda firmanın logosunun odak noktasını oluşturuyor. Videoda yerel halktan on iki yaşında bir çocuğun yeni otomobile ismini verişi canlandırılıyor.

Skoda’nın 2025 Stratejisi kapsamında marka gelecek yıllarda ürün portföyünü büyütmeye devam edecek. Bu büyümede özellikle SUV otomobillere odaklanılacak. Kodiaq ile, Skoda uluslararası piyasalara yeni bir büyük SUV modeli kazandırmış oldu. Skoda Karoq ise bu planda bir sonraki aşamayı temsil ediyor. Yeni kompakt SUV’nin dünya prömiyeri geçen hafta Stokholm’de gerçekleştirildi, otomobilin satışları ise yılın ikinci yarısında başlayacak.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo