VW Golf 8 2019'da yeni GTI ile geliyor

Ototeknikveri     30 Mayıs 2017 10:00

Her ne kadar Golf 7 popülaritesini sürdürüyor ve daha yeni güncellenmiş olsa da, yeni nesil için çalışmalar devam ediyor.

VW Golf 8 2019'da yeni GTI ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sekizinci nesil Volkswagen Golf, 2019'da performans odaklı GTI sürümleriyle birlikte tanıtılacak, 2020'de dünya çapında (Güney Afrika dahil) satışa çıkacak. VW içinden kaynakların belirttiğine göre, Golf en azından bir nesil daha firmanın en önemli ürünü olacak, öte yandan Alman markası gelişiyor ve yeni I.D. elektrikli otomobil serisini çıkarmaya hazırlanıyor.

 

Daha hafif, daha pratik ve daha verimli

Volkswagen'in yeni I.D. serisi mimarisini Golf 8 ile paylaşmayacak.

 

Volkswagen, Dieselgate skandalının hasarını yavaş yavaş atlatırken, skandalın ürün geliştirme konusundaki etkisi, elektrikli araçların pazarlanmasına getirilen önemin artmasıyla sınırlı kalmadı. Golf Mk8 serisi de, benzinli motorlar ve hibrit versiyonlara ağırlık verilmesi ile bu yeniden yapılanmadan etkilenecek.

Volkswagen, Golf 8'de gelişmiş bir 48V elektrik sistemi sunacak, bu da geniş bir yelpazede verimlilik önlemleri sağlıyor. Nitekim, verimlilik, bazı modellerde 70 kg'a kadar bir ağırlık tasarrufuyla genel olarak güçlü bir odak noktası. Golf 8, mevcut VW ürünlerine mükemmel sürüş / yol tutuş özelliklerini veren MQB platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Yeni elektrikli araç serisi ise MEB olarak adlandırılan kendi platformunu kullanacak.

 

Daha şık tasarım, daha fazla teknoloji

Kabin, daha üst düzey malzemeler ve teknoloji entegrasyonu içeriyor.

 

Tasarım açısından, Golf'ün çok beğenilen Tiguan'ın ve yeni nesil Polo'nun izinden gitmesi, biraz daha geniş ve daha alçak olması, daha şık ve keskin bir görünüm benimsemesi bekleniyor. Volkswagen'in yeni tasarım patronu Michael Mauer, daha önce Porsche otomobilleri tasarlıyordu ve bir ikonun ruhunu bozmadan nasıl dikkatlice evrilebileceğini iyi biliyor. Almanya'dan gelen en yeni bilgilerle dijital sanatçılar otomobilin bir çizimini oluşturdu (ana resim). 

İç kabinde Golf'ün lüks sınıfına adım atması bekleniyor. Otomobil alıcıları son yıllarda lüks modelleri ya da kompakt crossover otomobilleri tercih ettiği için Golf dahil C segmenti hatchback otomobillerin pazar payları küçülmeye başlamıştı. İç kabinde, Golf 8'in jest kontrolü ve akıllı TFT kontrol paneli ekranı gibi teknolojilere ve otantik materyallere odaklanması bekleniyor. Trafik sıkışıklığı yardımı da dahil olmak üzere bir dizi otonom sürüş özelliklerine yer verilmesi de muhtemel.

Muhtemel motor seçenekleri

Şu ana kadar gelen haberler turbo dizel, turbo benzinli ve hibritlerden oluşan kapsamlı bir güç aktarım organları serisini işaret ediyor. Tartışmalı turbo dizel cephesinde, 2.0 litrelik TDI motora yer verileceği tahmin edilirken, yeni modüler 1.5 litrelik bir motorun da farklı güç çıkışları ile sunulması bekleniyor. Benzinli motorlarda 1.0 ve 1.5 litrelik TSI seçenekleri yine farklı güç çıkışlarıyla sunulacak. Bununla birlikte, Volkswagen'in model serisindeki karmaşıklığı azaltmaya çalıştığı bildirildi, bu nedenle şu anda olduğu gibi aynı geniş ürün yelpazesi (en azından Avrupa'da) beklenmiyor.

 

2020 Golf 8 GTI

Golf 8 GTI için 10 vitesli DSG şanzımana yer verilmeyecek. 7 ileri çift debriyajlı şanzıman muhtemelen devam edecek, ancak bir overboost fonksiyonu da planlar arasında.

 

GTI versiyonunun Golf satışlarına büyük katkıları göz önüne alındığında, bu ikonik araba kendine özgü bir "alt marka" haline dönüşüyor gibi görünüyor. Planlarda üç versiyonun bulunduğundan bahsediliyor; standart GTI, Performance Pack ve Clubsport. "Baz" GTI için hedef güç çıkışı - şu anki Clubsport versiyonu ile aynı - 265 hp olarak belirlendi. Şanzımanın ön kısmına monte edilen bir elektrikli motor ile overboost fonksiyonuna yer verilmesi yeni Golf GTI otomobili yarı hibrit haline getirebilir. "Amiral gemisi" Golf 8 GTI Clubsport 2,0 litrelik turbo benzinli motorla 326 hp güç çıkışına sahip olabilir.

Volkswagen yakın zamanda 10 vitesli çift debriyajlı şanzıman projesinin iptal edildiğini açıkladı, dolayısıyla Golf GTI'nin güncellenmiş bir 7 hızlı DSG şanzıman kullanmaya devam edeceği düşünülüyor. Gelenekçi kullanıcılar için 6 vitesli bir manuel şanzıman da seçenekler arasında kalacak.

 

Peki ya Golf 8 R?

Golf 8 GTI güç çıkışında büyük artış olurken, daha pahalı Golf R versiyonunun gerçekten özel bir şeyle gelmesi gerekiyor. Şu anda 407 hp 2.0 litre turbo benzinli ya da 503 hp'ye kadar çıkabilen 3.0 litre VR6 motorlar olasılıklar dahilinde. Üçüncü seçenekle ilgili söylenti ise oldukça farklı; güçlü turbo benzinli motorla birlikte arkaya monte edilmiş iki elektrikli motor kullanan bir plug-in hibrit sistem. Bu sistem Golf GTE Sport konseptiyle önizlenmişti ve 407 hp güç çıkışı sağlaması bekleniyor. Golf R, 2.0 litre motora da bağlı kalabilir. 

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir96158 Hayaller, beklentiler güzel inşallah zamanında yaparlar bi 5 10 sene kaytarmasınlar da :D

    24 06 2017 05:27 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo