Suzuki Swift 2017 EuroNCAP sınavında

Ototeknikveri     31 Mayıs 2017 05:14

Suzuki'nin yeni jenerasyon Swift modeli EuroNCAP testine girdi. Standart ve güvenlik paket donanım ile Swift Euroncap'te farklı puanlar aldı.

Suzuki Swift 2017 EuroNCAP sınavında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şehiriçi başta olmak kullanım kolaylığı ile dikkat çeken 2017 Suzuki Swift, EuroNCAP testlerine 2 farklı donanım ile girdi.

 

2017 Suzuki Swift Standart donanım sonuçları                                                                                                                                    

EuroNCAP sonuçlarında yetişkin yolcu koruması kategorisinde %83, çocuk yolcu korumasında %75, yaya korumasında %69, güvenlik yardımcısı kategorisinde %25 başarı elde ederek üç yıldız ile değerlendirildi. Modelde sürücü ve ön yolcu için ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı(ön,yolcu,arka), yan baş(ön,yolcu,arka) ve göğüs hava yastıkları, yan pelvin hava yastığı, emniyet kemeri hatırlatıcı(ön,yolcu,arka) bulunurken, arka kısımda Isofix ve yolcu için hava yastığı kesme anahtarı mevcut.

Suzuki Swift'in diz hava yastığı, şerit yardımcı sistemi, arka yan gögüs ve arka yan pelvin hava yastığı, yolcu ve arka entegre çocuk koltuğu, AEB kaput ve AEB yaya güvenlik özelliklerinin bulunmaması güvenlik seviyesinde üzerinde durulması gereken konular arasında yer alıyor.

Swift'in Önden Dengeleme Deforme Edilebilir Bariyer testinde sürücü kompartımanı sınırda, yolcu kompartımanı yeterli görüldü. Önden Tam Genişlik testinde sürücü ve arka yolcu sınır seviyesinde değerlendirildi. Yanal çarpma testinde model maksimum puan aldı ve tüm kritik vücut bölgelerini iyi koruduğu görüldü. Arkadan çarpma travması bakımından ön koltuklar iyi, arka koltuklarda koruma seviyesi kötü olarak belirtildi.

10 ve 6 yaşlarında çocuk boyutlarındaki cansız mankenle yapılan testlerde Swift, yanal çarpma testinde göğüs ve boyun korumasında  6 yaşta maksimum puan alırken, 10 yaşta gögüs koruması kötü olarak değerlendirildi. Önden çarpma testinde 6 yaşta göğüs ve boyun koruması zayıf, 10 yaşta gögüs koruması yeterli, boyun koruması sınırda olarak değerlendirildi.

2017 Suzuki Swift Tam Güvenlik Paketi Sonuçları                                                                                                                                

EuroNCAP sonuçlarında yetişkin yolcu koruması % 88, çocuk yolcu korumasında %75, yaya koruması %69, güvenlik yardımcısı kategorisinde %25 başarı elde ederek genel değerlendirmede dört yıldız aldı. Swift'in tam güvenlik donanım paketli otomobilinde standart donanımlara ek olarak AEB şehiriçi, AEB şehirdışı özellikleri güvenlik paketinin parçası olarak yer almakta. Standart donanımda üzerinde durulması gereken güvenlik özellikleri bu donanım paketinde de göze çarpmakta. 

Swift tam güvenlik paketli otomobil, Önden Dengeleme Deforme Edilebilir Bariyer, Önden Tam Genişlik, Yanal çarpma ve Arkadan çarpma testinde standart donanım ile aynı değerler elde edildi.10 ve 6 yaşlarında çocuk boyutlarındaki cansız mankenle yapılan testlerde Swift tam güvenlik paketli otomobil, standart donanım ile aynı verileri verdi.

Son Güncelleme : 01 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo