Nissan Micra 2017, EuroNCAP çarpışma testinde

Ototeknikveri     01 Haziran 2017 07:24

Micra, bağımsız çarpışma kuruluşu EuroNCAP testine girdi. Standart ve güvenlik paketli modelin değerlendirilmesinde Micra başarı elde etti.

Nissan Micra 2017, EuroNCAP çarpışma testinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler


Micra, bağımsız çarpışma kuruluşu Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik ve çarpışma testlerinde geçer not aldı. Standart ve güvenlik paket donanım ile teste giren model, yetişkin yolcu koruması kategorisinde %91 çocuk yolcu korumasında %79 alırken, yaya korumasında standart donanım %68  güvenlik yardımcısı kategorisinde %49 ile dört yıldız aldı. Güvenlik paket donanımlı model yaya korumasında %79, güvenlik yardımcısı kategorisinde %72 alıp tam puan aldı.

İki donanımda ortak özellikler sürücü ve yolcu için ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı(sürücü,yolcu,arka), yan baş(ön,yolcu,arka) ve göğüs hava yastıkları, arka ve yolcu isofix, emniyet kemeri hatırlatıcı(ön,yolcu,arka), arka kısımda Isofix ve yolcu için hava yastığı kesme anahtarı,AEB şehiriçi, AEB şehirdışı, hız yardımıcısı olup, güvenlik paket donanımlı modelde AEB yaya, şerit yardımcı sistemi paketin parçası olarak mevcut olmaktadır.

Modelde diz hava yastığı, yan pelvin hava yastığı, entegre çocuk koltuğu ve aktif kaput eksi olarak değerlendirmeye alınan özellikler olmakta. 6-10 yaş çocuk boyutlarında cansız mankenle yapılan test sonuçlarında standart donanım ve güvenlik paket verilerinde aynı sonuçları verdi.Önden ve yanal çarpma testinde 10 yaşta tam puan aldı. Önden çarpma testinde 6 yaşta gögüs korumasında sınırda kaldı. 

Son Güncelleme : 01 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo