Skoda Kodiaq Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı

Ototeknikveri     01 Haziran 2017 08:24

Skoda Kodiaq Euroncap güvenlik testlerinde en yüksek güvenlik notunu aldı. Euroncap'te Skoda Kodiaq 5 yıldız ile ödüllendirildi.

Skoda Kodiaq Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP, büyük SUV’ye beş yıldız verdi ve sürücü ve yolcular için maksimum koruma sağladığını onayladı. Yetişkinler ve çocuklar için yolcu koruması, yaya koruması ve güvenlik yardımı sistemleri Euro NCAP testleri ile değerlendirildi. Skoda modelleri Octavia, Fabia, Citigo, Yeti ve Superb’in ardından, Kodiaq, Çek markasının maksimum güvenlik notu alan 7. modeli oldu. 5 yıldızlı not, Skoda’nın güvenlik sistemlerinin yüksek standartlarını kanıtlıyor.  Skoda Teknik Geliştirme Yöneticisi Christian Strube test sonuçları için “Euro NCAP en zorlu güvenlik testlerinden birisi. Bu yüzden bu testlerde en iyi sonucu almış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Strube sözlerini şöyle sürdürdü: “Skoda Kodiaq kapsamlı inovatif teknolojilere ve akıllı çözümlere sahip. Pasif güvenliği artırdık, kaporta şekli de güvenliğe büyük katkı sağlıyor. Ayrıca, gelişmiş güvenlik yardım sistemlerinin sayısını artıdık ve kazaların büyük ölçüde önlenmesini sağladık.”

 

Euro NCAP yetişkin yolcu koruması için Kodiaq’a %92 verdi. Yan bariyer çarpma testinde Kodiaq tüm riskli vücut bölgeleri için gösterdiği koruma performansı ile tam not aldı. Arkadan darbe testlerinde servikal omur koruması da başarılı bulundu. Euro NCAP otomobildeki standart acil fren sisteminin başarısına özellikle dikkat çekti, frenin özellikle yavaş hızlarda şehir içinde iyi çalıştığını, otoban hızlarında da neredeyse tüm kazaları önleyebildiğini belirtti. 

Skoda Kodiaq yolcularını olduğu kadar yoldaki yayaları da koruyor. Euro NCAP tampon çarpmalarından kaynaklanan yayalardaki bacak yaralanmalarından koruma için maksimum puan verdi. Pelvis ve baş bölgeleri için de iyi ve yeterli notları verildi. 

 

Skoda Kodiaq’ın güvenlik ekipmanlarında da hiç bir eksik yok. Otomobilin inanılmaz dayanıklı kaportası 9 hava yastığı ile kazalarda mükemmel koruma sağlıyor. Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, önde yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı ve arka yan hava yastıkları kabinde güvenli bir ortam yaratıyor. 

 

Üç noktalı emniyet kemerleri ve kemer gerdiriciler, ayrıca arka koltuğa çocuk koltuğu monte etmek için ISOFIX sistemi de standart donanım arasında. Acil fren durumunda ikaz lambalarının otomatik aktivasyonu, çarpışmalarda otomatik kapı kilidi açma, ikaz lambalarının aktivasyonu ve yakıt aktarımının durdurulması da güvenlik fonksiyonlarına dahil. Eğer bir çarpışma kaçınılmazsa, proaktif yolcu koruma sistemi Crew Protect Assist pencereleri ve açılır tavanı kapatıyor, öndeki emniyet kemerlerini sıkılaştırıyor. Kazayı takiben, zincirleme kaza önleyici fren (Multi-Collision Brake) otomobilin kontrolsüzce hareket etmesini engelliyor. 

Ayrıca, Skoda Kodiaq çok sayıda kamera, radar ve sensör temelli sistemle donatılmış. Ön Bölge Asistanı şehiriçi acil fren ve yaya monitörü özelliği ile geliyor ve yayalarla oluşan kazaları önlüyor. Çevre görünümü sisteminin dört kamerası otomobilin çevresinde neler olduğunu gösteriyor. Manevra Asistanı ve Arka Trafik Alarmı sistemleri görüş sınırlandığında tehlikelere karşı uyarı veriyor. 

Uyumlanabilir Seyir Kontrolü, Şerit Asistanı, Kör Nokta Tespiti, Acil Durum Asistanı, Trafik Sıkışıklığı Asistanı ve Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi ile, Skoda kapsamlı güvenlik yardım sistemlerine sahip. Ayrıca, yorgunluk tespit sistemi sürücünün davranışlarını analiz ederek sürücünün yorgun ve dikkatsiz olduğunu gördüğünde uyarı veriyor. 

 

Avrupa ulaştırma bakanlıklarının meydana getirdiği bir birlik olan Euro NCAP 1997 yılından beri taşıt güvenlik testlerini sürdürüyor. Testin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo