Yeni Volkswagen Arteon yenilikçi yardım sistemleri: "Aktif Aydınlatma Sistemi"

Ototeknikveri     01 Haziran 2017 10:22

Arteon, virajları sürücü viraja girmeden önce aydınlatıyor. Dinamik viraj aydınlatması, kamera ve navigasyon verilerini kullanıyor.

Yeni Volkswagen Arteon yenilikçi yardım sistemleri: "Aktif Aydınlatma Sistemi"
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gece saliseler bile önemlidir, birçok virajlı taşra yolunda aydınlatma kötüdür ve karanlıkta kazaya neden olacak bir engel olabilir. Arteon, yeni öngörüsel kontrol işlevine sahip dinamik viraj lambası sunan ilk Volkswagen otomobil. LED çift farlar, araç viraja yönlenmeden iki saniye kadar önce yaklaşan virajı aydınlatıyor. Arteon'un yeni aydınlatma sistemi ön kamera ve navigasyon sistemi ile bağlantı kurarak bu öngörüsel güçleri geliştiriyor. Gran turismo, kısa ve uzun farlar için standart olarak LED teknolojisiyle birlikte geliyor. Modelin en üst düzey versiyonları olan Arteon Elegance ve Arteon R-Line'ın Light Assist otomatik uzun far sistemi (yaklaşan trafiğe yanıt olarak otomatik olarak uzun farları açıp kapayan kamera tabanlı sistem) de sunuyor. Bu iki model isteğe bağlı olarak Aktif Aydınlatma Sistemi ile donatılabiliyor.

Aktif Aydınlatma Sistemi - bir teknoloji paketi - 'projektör lensleri' ile LED çift farları kullanıyor ve Dinamik Işık Yardımı - dinamik olarak kontrol edilen daimi ana far (Işık Yardımı'nın işlevsel uzantısı olan interaktif kalıcı ana far) - ve diğer işlevlerin yanı sıra - 'Dinamik viraj lambası' da pakete dahil. Dinamik viraj lambası, farları, değişken kontrollü far modülleri kullanarak direksiyon açısına göre virajlara yönlendiriyor.

Arteon'un yeni bir özelliği de, ön kameradan alınan görüntülere ve navigasyon sisteminden gelen rota verilerine dayanarak bunu direksiyon açısından bağımsız olarak ve hatta öngörülebilir şekilde yapabilme yeteneği. Bu şekilde, gran turismo, sürücü direksiyonu yöneltmeden önce yaklaşan virajı aydınlatabiliyor. Farların yol eğrisine göre hedeflenmesinin bir başka nedeni de, yol kenarını aydınlatan ışığın israf edilmesinden kaçınmak.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo