Volkswagen Arteon station hazırlanıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2017 05:33

Yeni bir VW Arteon station versiyonunun yanı sıra altı silindirli bir motor da seriye eklenebilir.

Volkswagen Arteon station hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, VW markasının premium imajını artırmayı amaçlayan bir Arteon station versiyonu geliştiriyor. Aynı zamanda, VW patronları Arteon'da altı silindirli yeni bir motora yer verme olasılığını tartışıyorlar. Orta ve tam boy araçlar üretim başkanı Dr. Elmar-Marius Licharz, firmanın planları hakkında "Bir Arteon station yapmak isterim, bu planlar devam ediyor, ancak henüz kesin değil." dedi. Arteon'un temel aldığı MQB mimarisinin esnekliği hakkında konuşan Licharz, "Altı silindirli bir motor yaparsak - Arteon için bunu düşünüyoruz, zaten prototip bir araç ta inşa ettik - bunu hem Atlas'ta hem Arteon'da kullanabiliriz" dedi. Şu anda Avrupa'da, MQB platformuna dayalı olduğu halde altı silindirli motor kullanan herhangi bir VW Grubu modeli yok. Eğer VW, Arteon'da altı silindirli motor kullanılmasına karar verirse, bu ilk olacak.

 

VW kendisini VW Grubu içinde daha premium ana marka olarak konumlandırıyor ve Skoda veya SEAT'dan daha çok prestij açısından Audi'ye yakın. Arteon, VW'nin geniş satış potansiyelinin bulunduğu premium bir piyasaya nüfuz etmesini sağlayacak. Model, BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback'i karşısına alacak şekilde tasarlandı.

 

Station versiyon için kesin takvim belli değil ancak 12 ila 18 ay içinde hazır olacağı düşünülüyor. Eski CC'nin yerine geçen standart Arteon ise, yakında yollara çıkıyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo