Yeni kasa Honda Accrod 2018'i bekliyor

Ototeknikveri     04 Haziran 2017 09:42

Geleceğin otomobilleri: uysal 2018 Honda Accord artık daha oyuncu

Yeni kasa Honda Accrod 2018'i bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Accord belki posterleri yapılıp evlerin duvarlarına asılacak kadar çekici değildi ama uzun yıllardır alıcıların önemli derecede ilgi gösterdiği bir otomobildi. Zaman değişti ve tüketici tercihleri SUV'lere doğru kayarken sedan otomobillerin durumu artık biraz sallantıda. Toyota ve Chevrolet'de olduğu gibi Honda, müşterilerin ilgisini canlandırmak için biraz görsel çekicilik eklemek gerektiğini biliyor. Pekiyi, bunu nasıl yapacaklar? Tamamen yeni 10. nesil 2018 Accord ile Honda oldukça iddialı görünüyor.

 

Otomobil nasıl görünecek?

Yeni Accord küçük kardeşi Civic'in ayak izlerini takip edecek ve fastback bir profil ile daha modern bir stil benimseyecek. Ön kısım tasarımında, ince LED farlar, büyük çok panjurlu krom ızgara (veya sportif versiyonlar için siyah) ve agresif görünümlü alt hava girişleri dikkat çekecek. Yan DLO (günışığı açıklığı) arka kapılara doğru kelebek pencereleri alırken, bagaj kapağı ise şık yan profil ve kısa arka uç nedeniyle biraz daha az pratik olacak.

 

İç kabin

Mevcut otomobilde, tasarım çok gösterişli olmasa da oldukça kaliteli ve iyi bir iç kabin var. Honda zaten iyi olan kabinin çekiciliğini nasıl artıracak? Bunun için daha iyi materyaller kullanılması, son teknoloji sürüş yardım sistemleri ve multimedya seçeneklerine yer verilmesi bekleniyor. 

Yeni Accord, yeni CR-V ve Civic ile aynı platformu paylaşacak. Mimari ve süspansiyon bakımından çok farklı bir şey beklenmiyor.

 

Verimli Güç Aktarma Organları

Platform paylaşımı motorların da paylaşımı anlamına geliyor. Honda'nın güçlü 1.5-litre turbo şarjlı dört silindirli yeni motoru, benzinli elektrikli hibrit ve plug-in hibrit versiyonları destekleyecek.

 

Henüz bilinmeyen şey ise, daha büyük kapasiteli seçeneğin bir V6 mı yoksa Civic Type R'de bulunan 2.0 litre motorun bir versiyonu mu olacağı. Birçok piyasada, sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) ya da yeni 10 vitesli otomatik şanzıman sunulacak ancak 6 vitesli bir manuel şanzıman da Kuzey alıcılara sunulabilir.

 

Orta boy piyasasında rekabet

Accord, Amerika pazarında, Toyota Camry, Ford Fusion, Nissan Altima, Hyundai Sonata, Kia Optima ve Mazda 6 gibi rakiplerini geride bıraktı. Hepsinin güçlü ve zayıf yanları var, tartışmalı olarak Mazda sürüş performansıyla sürücülerin favorisi denilebilir. Öte yandan, yeni Accord'un bu alanda da liderliği alması bekleniyor.

Bu sonbaharda yeni Accord'un bir miktar fiyat artışı ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Yeni kasa Accord'un Avrupa pazarına sunulup sunulmayacağı ise henüz belirsizliğini korurken, aracın 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliği ile yüksek bir satış potansiyeli bulunuyor.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir46064 Accord Civic'ten daha farklı bir tasarıma sahip olmalıydı fakat yeni Accord'un Civic'ten hiç farkı kalmamış. Civic alanlarda bir nevi yeni Accord kullanıyor o zaman. İki aracı yanyana koy yeni Accord olduğunu anlamak zor

    07 06 2017 02:18 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo