Yeni Audi A8: Daha fazla verimlilik için daha yüksek voltaj

Ototeknikveri     08 Haziran 2017 10:51

Yeni Audi A8, yarı hibrit sistemle geliyor. Bu sayede otomobil üstün performans ve yakıt ekonomisini birarada sunacak. Yeni Audi A8, 11 Temmuz'da Barselona'da tanıtılacak.

Yeni Audi A8: Daha fazla verimlilik için daha yüksek voltaj
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yarı hibrit sistemin temelini 48 volt elektrikli sistem oluşturuyor, bu da Audi A8'de ilk kez yer alıyor. Yarı hibrit güç aktarımı iki ana bileşenden oluşuyor: birincisi, geleneksel marş motoru pinyonunu destekleyen su soğutmalı 48 volt kayışlı alternatör marş motoru (BAS). Geleneksel marş motoru, sadece yeni Audi A8'deki soğuk çalıştırmalar için gerekli. Ardından bagaj bölümünde, 10 Ah şarj kapasitesi ve 48 voltluk bir sisteme sahip MHEV (yarı hibrit elektrikli araç) için enerji akümülatörü olarak işlev görmek üzere lityum-iyon pil bulunuyor.

 

Sürücü kırmızı yanan trafik ışığına veya kavşağa yaklaştığında BAS'nin avantajı özellikle ortaya çıkıyor. Eğer fren esnasında trafik ışığı yeşile dönerse, araç durmak üzere yavaşladıysa ya da sürücünün geçebileceği bir boşluk oluştuysa sürücü freni bıraktığı anda yanmalı motor devreye giriyor. Araba herhangi bir gecikme olmaksızın hızlanıyor. Bunların hepsi, yanmalı motora kalıcı olarak bağlanan kayışlı alternatör marş motoru sayesinde yapılabiliyor.

 

Yeni sistem konfor ile verimliliği çok özel bir şekilde birleştiriyor: Dördüncü nesil A8, 55 ila 160 km/s hız aralığında gürültüsüz vites boşta sürüş moduna girebilir. Otomobil daha sonra motor tamamen kapalıyken 40 saniyeye kadar sıfır emisyonla sürülebilir. Sürücü tekrar gaza basar basmaz, BAS hızlı ve düzgün şekilde motoru yeniden başlatıyor. Buna ek olarak, çalıştırma / durdurma işlemi aslında 22 km/s hızdan itibaren etkinleştirilebiliyor.

 

Yeni Audi A8'deki kullanışlı start/stop fonksiyonu, önceki sistemlerden belirgin olarak farklı. Yüksek teknolojili bağlantı sistemleriyle lüks sedan farklı trafik durumlarını birbirinden ayırt edebiliyor. Öndeki yol açık olduğunda, BAS, Audi A8'in hızlı sürülmesine izin vererek yanmalı motoru rahatça ve derhal başlatıyor. Uzun durma evrelerinin ardından ve müşteri klimayı açmak isterse, yanmalı motor çok rahat ve sessizce çalıştırılıyor. Audi A8'in önündeki araç hareket ettiğinde, fren hala basılı olsa bile motor çalışmaya başlıyor. Böylece sürücü güvenli bir şekilde trafik akışına dahil oluyor. 

 

Yüksek verimlilik standardını elde etmek için yeni Audi A8, gelişmiş güç aktarım yönetimi ile birlikte geliyor. Sistem, hem rota verilerini hem de ön kamerayı içeren yüksek düzeyde ağa bağlı sensörlerden gelen bilgileri işliyor. Güç aktarım yönetimi, A8'in vites boşta sürüş ya da toparlanma modunda olup olmadığına karar vermek için bu ekipmanı kullanıyor. Sistem sadece fren uygulamalarında değil aynı zamanda vites boşta çalışırken ve bu modda yoldaki bir diğer araca fazla yaklaşma tehlikesi ortaya çıktığında da enerji geri kazanımı yapabiliyor. Bütün bu önlemler sadece konfor sağlamakla kalmıyor, tasarruf da ettiriyor. Yarı hibrit sistem, A8'de yakıt tüketimini, 100 kilometrede 0,7 litreye kadar azaltıyor.

 

Yeni Audi A8, 11 Temmuz'da Barselona'daki ilk Audi Zirvesinde dünyaya tanıtılacak.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo