Honda’nın yeni stratejisi elektrikli ve sürücüsüz otomobillere odaklanıyor

Ototeknikveri     09 Haziran 2017 12:40

Honda Motor 4. seviye otonom araba üretme planlarını açıkladı. Firma sürücüsüz otomobillerini 2025 yılında yollara çıkartmaya hazırlanıyor.

Honda’nın yeni stratejisi elektrikli ve sürücüsüz otomobillere odaklanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vision 2030 strateji planını açıklayan Honda, elektrikli ve otonom taşıtlarla hızla değişen sektörün geleceğine şimdiden hazır olabilmek için Ar-Ge, tedarik ve üretim arasındaki koordinasyonu daha da artıracağını belirtti. Honda kendi kendini sürebilen otomobilini 2020 yılına kadar hazır hale getirmeyi planlıyor. Şehirler için uygun otonom arabalar firmayı BMW Grup gibi rakiplerine biraz daha yaklaştıracak. Honda CEO’su Takahiro Hachigo konuyla ilgili “Elektrifikasyona ve gelişmiş güvenlik teknolojilerine büyük öncelik vereceğiz” dedi. 

 

Önümzüdeki yıllarda yeni sürüş teknolojileri, robot teknolojileri, yapay zekaya dayalı servisler ve yeni enerji çözümleri Honda’nın öncelikli gündem maddeleri arasında olacak.

Seviyeyi yükseltmek 

Honda 2030 yılı itibariyle portföyünün üçte ikisini elektrikli otomobiller, düşük emisyonlu benzinli hibritler, tak-çalıştır hibritler ve hidrojen yakıt hücreli otomobillerden oluşturma hedefi kapsamında bu teknolojilere yönelik yeni bir departman açtı. Şu an firmanın portföyünün %5’i alternatif otomobillerden oluşuyor.

 

2025’te Honda 4 standart otomatik sürüş fonksiyonuna sahip otomobiller hazırlamış olmayı planlıyor, bu otomobiller otobanlar ve şehir içi yollarda pek çok durumda sürücü müdahalesi olmadan çalışabilecek. Bunun için yapay zeka sahibi sistemlerin trafik hareketlerini tespit etmesi, kameralar ve sensörlerin kazaları önlemek için sürekli çevreyi taraması gerekiyor. 

BMW 2021 yılı itibariyle ilk tam otonom arabasını çıkartacağını söylüyor. Ford ise yine aynı yıl paylaşımlı servislere yönelik benzer bir otomobil tanıtacak. Nissan’ın otonom arabası 2020’de yollarda olacak.

Honda Ar-Ge bütçesini artırdı ve bu yılın Mart ayına kadar 750 milyar yen (6.84 milyar dolar) Ar-Ge harcaması yaptı.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo