Volvo Cars yeni XC60 filminde güvenlik teknolojisinin insani yanını kutluyor

Ototeknikveri     10 Haziran 2017 02:59

"Bazen hiç gerçekleşmeyen anlar en önemlileridir." Bu, Volvo'nun yeni XC60 filminin arkasında yatan düşünce. Pekiyi bu ne anlama geliyor?

Volvo Cars yeni XC60 filminde güvenlik teknolojisinin insani yanını kutluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, tipik olarak insani bir yaklaşım izleyerek, ileri güvenlik teknolojisinin otomobilin içinde ve çevresinde yaşayan insanların hayatını nasıl değiştirebileceğinin özünü kavradı. Film, genç bir kızın yeni bir okuldaki ilk gününe yaptığı yolculuğu izliyor ve ardından sonraki yıllarda neler yaşadığını - büyüyüp dünyayı dolaşıyor, evlenip bir aile kuruyor ve çocuklarını yetiştiriyor - gösteriyor. Kız ona yaklaşmakta olan bir Volvo otomobilin önüne doğru adım atınca bir süreliğine herşey duruyor. Volvo'nun güvenlik sistemi kızı tespit ediyor ve otonom acil durum frenini uyguluyor, böylece yaşamı değiştirebilecek bir çarpışmanın önüne geçiyor. Filmin sonunda şu sonuca varılıyor: "Bazen hiç gerçekleşmeyen anlar en önemlileridir".

 

Her yıl dünya çapında trafik kazalarında 1.2 milyondan fazla insan ölüyor ancak Volvo, yaralanmasız ve ölümsüz bir geleceğe dair vizyonunun yakında gerçek olabileceğine inanıyor.

Volvo, yeni XC60'ı piyasaya sürerken yeni güvenlik özellikleri de ekledi. Volvo'nun Şehir Güvenliği otonom acil fren sistemine direksiyon desteği işlevselliği de eklendi. "Oncoming Lane Mitigation" sistemi ise karşıdan gelen otomobillerle kafa kafaya çarpışmaları önlemek için direksiyon asistanını kullanıyor. Volvo'nun Kör Nokta Bilgi Sistemi (BLIS), şerit değiştirmelerdeki çarpışma riskini azaltmak için direksiyon yardımı fonksiyonu ile güncellendi.

 

Yeni XC60, 2008'de piyasaya sunulmasından bu yana dünya çapında bir milyondan fazla satılan, Avrupa'da en çok satan premium orta boyutlu SUV olan Volvo'nun son derece başarılı birinci nesil XC60 modelinin yerini alıyor.

Volvo Otomobil Grubu EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Başkan Yardımcısı Anders Gustafsson yeni reklam filmi için "Yeni XC60 ile ilgili bu film, aktif güvenlik sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor ve Volvo'nun bu alandaki liderliğini yansıtıyor. City Safety (Şehir Güvenliği) otonom fren sistemimizi ilk nesil XC60 ile birlikte, tüm yeni Volvo'larda standart donanım olarak 2008 yılında piyasaya sunduk. Bugün, bu sistemler sonunda endüstri standardı haline geliyor" dedi. 

 

Kazaların% 97'si insan faktöründen kaynaklanıyor. Volvo gelişmiş güvenlik teknolojisini kullanarak trafik kazalarında insan faktörünü azaltmaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

 

Volvo Otomobil Grubu Global Tüketici Deneyimi'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Björn Annwall, güvenliğin Volvo için önemine dikkat çekerek "Güvenlik, Volvo'da yaptığımız her şeyin kalbinde. Bu filmle, insanlara otomobil güvenliğine neden odaklanmaya devam ettiğimizi ve hepimiz için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmayı umuyoruz" diye konuştu.

 

Volvo, tek başına İsveç'te, otomatik fren sistemli çarpışma uyarısı sayesinde arkadan çarpmalarda yüzde 45'lik bir düşüş sağladı.

 

Volvo Otomobil Güvenlik Merkezi Başkan Yardımcısı Malin Ekholm "Çarpışma önleme sistemleri üzerinde yıllardır çalışıyoruz ve ne kadar etkili olduklarını görebiliyoruz. XC60 ile önlenebilir çarpışmaların azaltılmasında bir sonraki adıma sürüş destek ve yardım sistemleri eklenerek geçildi. Volvo olarak mümkün olduğunca arabanın içindeki ve dışındaki insanları korumak için çalışıyoruz" dedi. 

Son Güncelleme : 11 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo