Yeni 10. nesil Honda Accord, bu yıl yeni motor seçenekleri ile çıkıyor

Ototeknikveri     11 Haziran 2017 09:48

Honda, bugüne kadarki en şık ve keyifli Accord modelini çıkartacak. Tamamen yeniden tasarlanmış ve yeniden yapılandırılmış 2018 Honda Accord, Amerika'nın en çok satan orta boy sedan otomobilinin 10. neslini temsil ediyor. Yeni nesil daha agresif bir duruş sergiliyor, ayrıca gelişmiş yeni güç aktarma organları sunuyor.

Yeni 10. nesil Honda Accord, bu yıl yeni motor seçenekleri ile çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Accord'daki yakıt tasarruflu güç aktarım organı seçenekleri, iki direkt enjeksiyonlu ve turbo şarjlı 4 silindirli motor, yeni bir 10 vitesli otomatik şanzıman ve sportif 6 ileri manuel şanzıman içerecek. Bunların yanısıra yeni nesil iki motorlu hibrit sistem de sunulacak. Yeni Accord tasarımı, daha agresif ve atletik bir duruş oluşturan, alçak ve geniş bir görünüme sahip olacak. 2018 Accord tasarımı, teknolojisi ve performansıyla ilgili ek ayrıntılar önümüzdeki haftalarda yayınlanacak.

 

Honda Amerika kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Jeff Conrad, "Bu gelişmiş güç aktarma organı seçenekleriyle, onuncu nesil Accord, eğlenceli sürüş ve yakıt tasarrufunu birarada sunacak" dedi. Conrad "Yeni Honda Civic'in kompakt otomobil segmentine enerji getirmesi gibi, 2018 Accord da orta boy sedan piyasasında cazibe merkezi olacak." diye konuştu.

 

2018 Accord yüksek torka ve yüksek verimliliğe sahip iki turboşarjlı motor sunuyor. 1.5 litre direkt enjeksiyonlu DOHC Turbo “dual VTC” eksantrik mili zamanlaması ve otomatik CVT şanzıman ya da 6 vitesli manuel şanzımanla geliyor, dileyenler 6 vitesli manuel şanzıman da tercih edebiliyor. 2.0 litre direkt enjeksiyonlu DOHC Turbo ise i-VTEC valf mekanizması ve 10 vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor. 10 vitesli şanzıman sektörde ilk kez önden çekişli bir binek otomobille birarada geliyor. Yeni Accord Hybrid ise Honda’nın yeni nesil inovatif iki motorlu hibrit teknolojisinden faydalanıyor. Sistem geleneksel otomatik şanzıman olmadan çalışabiliyor.

Amerikalı otomobil kullanıcılarının favorisi Accord dört yıldr segmentinde liderdi (2013 – 2016). 2017’nin ilk 5 ayında da Accord liderliğini sürdürdü, ayrıca ABD’nin en çok satılan ikinci otomobili olarak Honda Civic’in hemen ardından geldi. Accord ayrıca “Car and Driver” dergisinin “En İyi 10 Otomobil” listesine tam 31. kez girerek ödül aldı.

 

1976’daki ilk çıkışından bu yana, Amerikalı otomobil alıcıları 13 milyondan fazla Accord otomobil satın aldı. Accord firmanın ABD’ye giren ilk otomobili ve ülkede Honda’nın Marysville fabrikasında 1982’den beri yerel olarak üretiliyor. ABD’deki üretim 35 yıldır 11 milyon adeti aştı.

 

Yeni 2018 Accord’un 1.5 litre ve 2.0 litre turbo motorları Honda’nın Ohio eyaleti Anna şehrindeki fabrikasında üretilecek. CVT şanzıman ise yine Ohio’da Russels Point fabrikasında üretilecek. 10 vitesli otomatik şanzıman Georgia eyaletindeki Tallapoosa fabrikasında montaj hattından inecek. Honda Russels Point ve Tallapoosa fabrikalarına 149 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni Accord’un üretimi için sonbaharda ilave yatırımların da duyurulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo