Yeni Dacia Duster 22 Haziran’da geliyor

Ototeknikveri     12 Haziran 2017 01:43

Dacia’nın başarılı SUV’sinin ikinci nesli neredeyse hazır.

Yeni Dacia Duster 22 Haziran’da geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modeli görmek için Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’na kadar beklememize gerek kalmayacak. Dacia’nın yeni Duster modelini 22 Haziran’da gün ışığına çıkartması bekleniyor. Lansman için Paris’te özel bir etkinlik düzenlenecek ve burada sadece beş koltuklu versiyon gösterilecek. Uzun aks aralıklı, yedi koltuklu versiyonun da daha sonra piyasaya çıkması bekleniyor ancak Dacia bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

 

Son gelen casus fotoğraflar dış cephe tasarımında büyük değişiklikler olmadığını gösteriyor. Bazıları yeni Dacia Duster’da Renalt-Nissan’ın CMF platformunun kullanılabileceğini söylüyor. Bu platform Kadjar ve X-Trail gibi modellerde de var ancak Duster için CMF fazla pahalı olabilir. Markanın kimliği gereği fiyat etiketinin belli bir noktayı geçmemesi gerekiyor, aksi taktirde Duster piyasadaki en ucuz SUV olma özelliğini kaybedebilir. 

 

İkinci nesil Dacia Duster bu yıl sonu ya da 2018 başında satışa çıkacak. Uzun versiyon ise 2018 yılı içinde yollarda olabilir. Yeni Duster bir önceki çok başarılı neslin yerini alacak. 2010 yılından beri piyasada olan model güncellenmiş, seriye Black Touch versiyonu ve çift debriyajlı otomatik şanzıman da eklenmişti.

 

Duster, dünyanın bazı kesimlerinde bir Renault modeli olarak satılıyor ancak Dacia ve Renault versiyonları arasında bir fark yok. Birkaç yıl önce Güney Amerika’da Renault Duster için “Oroch” isimli bir pikap kamyonet versiyonu da çıkarılmıştı.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo