Yeni Jaguar XF Sportbrake'e Merhaba Dedi

Ototeknikveri     15 Haziran 2017 09:03

Jaguar, yepyeni XF Sportbrake ile yönetici sınıfı station otomobillere geri döndü.

Yeni Jaguar XF Sportbrake'e Merhaba Dedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 5 Serisi Touring, Mercedes-Benz E-Serisi Station, Audi A6 Avant ve Volvo V90 gibi modellerle rekabet edecek yeni model ikinci nesil sedan versiyonu temel alıyor ve yakında İngiltere'deki Castle Bromwich fabrikasında üretime girecek. Jaguar Tasarım Direktörü Ian Callum yeni model için "XF sedan ile olduğu gibi, Sportbrake de net bir amaca hizmet ediyor ve hızlı bir siluete sahip. Bu, arabaya bir hız duygusu ve çok dinamik bir görünüm kazandırıyor ve sonuç olarak en az sedan versiyon kadar sportif görünüyor diye düşünüyorum" dedi.

Jaguar, yeni XF Sportbrake'in neredeyse tam 50:50 önden arkaya ağırlık dağıtımına sahip olduğunu, daha ağır yüklerin taşınmasına yardımcı olmak için standart bir havalı süspansiyona sahip olduğunu belirtiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve markanın Intelligent Driveline Dynamics (IDD) sistemi ile otomobilin sürüşü daha da kaliteli ve çevik hale geliyor.

 

Jaguar Land Rover tarafından geliştirilmiş ve modele eklenebilen diğer gelişmiş yazılım fonksiyonları arasında, yukarıda bahsedilen IDD ile birlikte yüksek çekiş gücü gerektiren durumlarda çekişi geliştiren ve virajlarda performansı iyileştiren "All Surface Progress" ve "Adaptive Surface Response" bulunuyor.

Beklendiği gibi, motor seçenekleri dört kapılı XF'den alınmış, bu nedenle müşteriler, 163 hp), 180 hp ve 240 hp olmak üzere 2.0 litrelik dizel ile 3.0 litrelik dizel motor arasında seçim yapacak. V6 dizel 300 hp gücünde sunuluyor. Benzinli seçenekler arasında, Çin pazarında dört çekişli sistemle de alınabilecek 250 hp gücünde 2.0 litrelik motor ve ABD'ye özel 380 hp gücündeki 3.0 litrelik V6 motor da seçenekler arasında olacak. Önceki 550 hp Jaguar XFR-S Sportbrake'in potansiyel bir halefine ilişkin henüz bir haber yok.

Görsel olarak, yeni Jaguar XF Sportbrake modelinin ön kısmı sedana benzerken, arka kısımda F-Type'da kullanılanlara benzer bir dizi LED ışık bulunuyor. Arka pencerenin stili ise aracın daha sportif görünmesini sağlıyor.

Jaguar yeni modeli kirleticilerin kabine girmesini önleyen bir hava temizleme teknolojisi ile donattı. İç kabindeki diğer temel özellikler, 10 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, akıllı telefon entegrasyonu, Meridian birinci sınıf ses sistemi, uzaktan motor çalıştırma, Wi-Fi erişim noktası, proaktif araç izleme ve sürücünün bileğine takılabilen, geleneksel anahtara ihtiyacı ortadan kaldıran bir Aktivite Anahtarını içeriyor.

 

Yeni Jaguar XF Sportbrake ayrıca, otonom acil durum freni, şeritten ayrılma uyarısı, şerit koruma asistanı, sürücü durumu izleme, akıllı hız sınırlayıcı ile trafik işaretleri tanıma, uyarlanabilir seyir kontrolü ve kuyruk yardımı, kör nokta monitörü, arka trafik tespiti, 360 derecelik kamera görünümü ve yarı otomatik park yardım işlevi gibi gelişmiş sürücü yardım sistemlerine sahip. 

Aracın gelecekteki alıcıları aslında önceki modelden 6 mm daha kısa olduğunu bilmeli ancak 51 mm daha uzun aks mesafesi sayesinde iç mekanda bacak boşluğu ve baş mesafesi artmış. Arka koltuklar açık konumdayken bagaj kapasitesi 565 litre, koltuklar katlandığında ise kapasite 1700 litreye kadar çıkıyor. Bu da yetmezse, yeni XF Sportbrake opsiyonel olarak sipariş edilebilen bagaj kutusu ile çatısında 100 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. 

 

Jaguar modeli şimdiden siparişe açtı. 2.0d 163 hp manuel Prestige versiyonu 44.335 dolar fiyatla satılıyor. Bu fiyat XF sedan modelinden 3073 dolar daha pahalı ancak BMW 5 Serisi Touring ile kıyaslandığında 4445 dolar daha ucuz. 

Son Güncelleme : 16 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo