Volkswagen Grubu, Akıllı Ulaşım Sistemleri (ITS) Alanına Giriyor

Ototeknikveri     19 Haziran 2017 11:07

Volkswagen Grubu, Strasbourg'daki ITS (Akıllı Ulaşım Sistemleri) Avrupa Kongresi'nde kendisini tanıtıyor.

Volkswagen Grubu, Akıllı Ulaşım Sistemleri (ITS) Alanına Giriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu, insanların ve ürünlerin "akıllı ulaşım" yöntemleriyle taşınmasına ilişkin faaliyetlerini tanıtmak için 19-22 Haziran tarihleri arasında Strazburg'daki ITS Avrupa Kongresi'ne katılıyor. ERTICO - ITS Avrupa ağı üyesi olarak, Grup diğer ortaklarıyla birlikte akıllı, güvenli ve sürdürülebilir hareketlilik üzerine yaptığı çalışmaları sergiliyor. Buna ek olarak, VW Grup ve Hamburg şehri yönetimi 2021 ITS Dünya Kongresi'ne ev sahipliği yapmak için teklifte bulundular. Yenilikçi teknolojiler, daha verimli ulaşım ve insanların yaşam kalitesini artırmak için yeni fırsatlar yaratıyor. ITS üyeleri için en önemli temalar, dolaşımdaki araçları ve güncel trafik bilgilerini birbirine bağlayarak yolların, park yerlerinin ve enerjinin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak. Otomobil havuzu, e-hareketlilik ve otomatik sürüş de bu bağlamda önemli bir rol oynuyor ve yollar, şehirler ve çevre üzerindeki gerilimi hafifletmeye yardımcı oluyor.

 

Bu nedenle Volkswagen Grubu, ITS Avrupa Kongresi'nde akıllı mobilite çözümleri hakkında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunan 100'den fazla ortağı olan ERTICO - ITS Europe etkinliğine katıldı.

 

Aynı zamanda, Volkswagen Grubu ve partner şehri Hamburg, 2021 ITS Dünya Kongresi'ne ev sahipliği yapmak için bir teklifte bulundu. 2016'da kurdukları stratejik hareketlilik ortaklığı kapsamında VW ve Hamburg şehir yönetimi, geleceğin kentsel hareketliliğini şekillendirmek ve şehri, ileriye dönük, sürdürülebilir ve entegre kentsel hareketlilik için bir model olarak geliştirmek için güçlerini birleştirdiler. Bu amaçla hem kişisel hareket kabiliyeti hem de ürün taşımacılığı için akıllı hareketlilik çözümleri entegre bir yaklaşımla bir araya getirilecek.

 

Volkswagen Grubu Yeni İş Stratejileri Yöneticisi Ludger Fretzen, "Grubun 2025 stratejisinin amacı, bir otomobil üreticisinden mobil hizmet sağlayıcıya dönüşüm yapmak ve hareketliliği daha konforlu, güvenli ve sürdürülebilir hale getirmektir. Şehirler, kamu kurumları, araştırmacılar, dernekler ve diğer otomobil üreticileriyle işbirliği içinde yeni, akıllı hareketlilik çözümleri alanındaki faaliyetlerimizi hızlandırıyoruz" dedi.

 

Volkswagen Grubu'nun e-mobilite atağı, akıllı ulaşım sistemleri faaliyetleri için çok önemli. Firma 2018 yılı sonuna kadar ondan fazla yeni elektrikli model sunacak. Bunu 2025'e kadar 30 adet tamamen pil ile çalışan araç takip edecek. Porsche liderliğinde, VW Grup, elektrikli otomobiller için hızlı şarj altyapısının geliştirilmesi üzerine çalışıyor. Volkswagen Grubu'nun konsept otomobili olan "Sedric", geleceğin otonom sürüş teknolojilerini sergiliyor. Audi, yakın zamanda, tüm grubun otonom araçları için bir sistem üzerinde çalışmak üzere Autonomous Intelligent Driving GmbH adlı yeni iştirakini kurdu. Volkswagen Grubu'nun, bireysel mobilite çözümlerine bağlı hareketlilik hizmetleri için hazırladığı yeni şirket olan MOIA da ITS'de belirleyici bir rol oynayacak.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo