Yeni Kia Stonic özellikleri ve detayları

Ototeknikveri     20 Haziran 2017 10:00

Yepyeni Kia Stonic göz alıcı ve özgüvenli bir kompakt crossover ve Avrupa'nın en yeni ve en hızlı büyüyen araç segmentlerinden birinde Kia için önemli bir model haline gelecek.

Yeni Kia Stonic özellikleri ve detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa B-SUV segmentinde şu anda her yıl 1.1 milyon yeni otomobil satışı yapılıyor - pazarın yaklaşık yüzde yedisi - ve 2020'ye kadar bu rakamın yıllık iki milyondan fazla bir seviyeye çıkması bekleniyor. Kia Motors Avrupa Operasyon Sorumlusu Michael Cole, Stonic için şunları söylüyor: "Kia'nın benzersiz garantisi ve güvenilirlik, kalite ve çağdaş tasarım bakımından markanın itibarının desteğiyle, Kia Stonic hızla genişleyen bu sınıfın en ilgi çekici yeni otomobillerinden biri olacak. Segment büyüdükçe, Stonic en çok satan otomobillerimizden biri olmaya hazır görünüyor. Satış hacmi bakımından B-SUV pazarının C-SUV segmentini 2020 yılına kadar geride bırakması bekleniyor. B-SUV segmenti, daha büyük ya da küçük otomobillerden geçiş yapmak isteyen alıcıları kendine çekiyor. Stonic gibi otomobiller, kompakt MPV'lerini değiştirmek isteyenlere de hitap ediyor."

Aracın tasarımı markanın bugüne kadarki en çarpıcı işlerinden biri olmakla birlikte, 'kaplan burnu' tipi ön panjur gibi imza tasarım öğeleri sayesinde bir Kia olarak hemen tanınabiliyor. Avrupa'da Kia'nın Kore tasarım stüdyosu ile işbirliği içinde tasarlanan gövde, keskin yatay karakter çizgilerini daha yumuşak yüzeylerle harmanlıyor. Kişiselleştirme seçenekleri, B-SUV segmentindeki birçok müşteri için önemli ve Stonic'in 2013 Kia Provo konseptinin tasarımından esinlenen iki renk tonlu Targa tarzı tavanı, alıcılara bu şansı sunuyor. Çatı için beş farklı renge kadar seçim yapılabilirken, Avrupa'da 20 farklı iki-tonlu renk kombinasyonu satışa sunulacak.

 

Hafif, küçültülmüş, turboşarjlı benzinli ve dizel motorların her biri manuel şanzıman ile birleştirilerek sürücünün katılımını ve verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor. Alıcılar, 120 ps ve 1.25 veya 1.4 litrelik doğal emişli MPI (çok noktalı enjeksiyonlu) benzinli motor ya da hafif 1.0 litrelik T-GDI (turboşarjlı benzinli direkt enjeksiyon) motor seçeneklerine sahipler. Verimli 1.6 litrelik bir dizel motor ise seriyi en düşük emisyon seviyesi ile tamamlıyor.

Otomobilin Avrupa'ya uyumlu direksiyon ve süspansiyonu, hızlı yanıtlar ve istikrarlı bir sürüş ile heyecan verici bir sürüş sunmak üzere tasarlandı. Araba, standart olarak Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) ve Araç Stabilite Yönetimi (VSM) ile geliyor. Bunlar, önden çekişli Stonic ile sürüşün her koşulda keyifli ve güven verici olmasını sağlıyor. VSM'nin fonksiyonları arasında Frenle Tork Vektörleme, Doğrusal Stabilite ve Viraj Fren Kontrolü de bulunuyor.

Stonic'in Avrupa tasarımlı kabini alıcılara seçebilecekleri çeşitli canlı renk paketleriyle kişiselleştirme için çok fazla potansiyel sunuyor, teknoloji ve ergonomiyi kalbine yerleştiriyor. Güvenlik ve rahatlığı artırmak için tasarlanmış, sınıfındaki en akıllı arabalardan biri olan Stonic, kullanıcılara yeni bilgi-eğlence teknolojileri de sunuyor. Araba, Apple CarPlay ve Android Auto'yu standart olarak destekliyor ve dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi için kesintisiz akıllı telefon işlevselliği getiriyor. Diğer Kia modelleri gibi, Stonic de ısıtmalı ön koltuklar, seyir kontrolü ve anahtarsız giriş de dahil olmak üzere konfor ve rahatlığı artırmak için geniş bir teknoloji yelpazesine sahip.

 

Kompakt dış boyutlarına rağmen Stonic'in akıllı tasarımı, tüm yolcular için iç mekan alanını en üst düzeye çıkarıyor. Otomobil, sınıfı lideri omuz mesafesi ve cömert bacak ve baş mesafesi sunuyor. Çok yönlü 352 litrelik (VDA) bagaj, iki basamaklı bir yükleme alanına sahip.

Araç, kullanılan malzemelerin yüzde 51'ini oluşturan yüksek mukavemetli çelik ile güçlü, güvenli ve hafif bir platform ve kaporta kullanıyor. Kaporta her koşulda güvenli sürüşü, yolcu konforunu ve kaliteyi garanti ediyor. Alıcılar, aktif güvenlik seviyesini daha da artırmak için Kia'nın DRIVE WISE Gelişmiş Sürücü Destek Sistemlerinden (ADAS) seçim yapabiliyor. Bu teknolojiler arasında yaya tanıma, çarpışma uyarısı, otonom acil durum freni, arka çapraz trafik uyarısı, kör nokta algılama ve şeritten ayrılma uyarısı bulunuyor. Yeni bir füzyon kamera sistemiyle desteklenen Stonic, müşterilerin güvenliğini daha da artırmak için uzun far asistanı ve sürücü dikkat uyarısı sistemleri de sunuyor.

 

Kia'nın kalite vaadi ile desteklenen araba, standart olarak şirketin benzersiz yedi yıllık, 100.000 km garantisi ile satılacak. Yeni Kia Stonic 2017 yılının üçüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 21 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo