Opel Insignia Country Tourer, Ford Focus RS sürüş teknolojilerini kullanacak

Ototeknikveri     21 Haziran 2017 09:38

Off-road tipi station model, GKN dört çekişli sürüş sistemi, yeni bir motor ve haşin bir görünümle gelecek.

Opel Insignia Country Tourer, Ford Focus RS sürüş teknolojilerini kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel Insignia Country Tourer, bu Eylül ayında Ford Focus RS ile aynı dört tekerlekten çekişli sistemiyle satışa sunulacak. Yeni Insignia serisinin üçüncü ve son versiyonu, arkaya monte GKN Twinster sistemini kullanacak. Sistemde her bir tekerleğe giden gücü kontrol etmek için iki adet elektrikli çoklu plakalı debriyaj bulunuyor, bu sayede tork vektörleme ve gerekli durumlarda çekiş gücünü artırma olanağı var. Testlerde kullanılan arabanın ön tekerlekleri, kaymanın gerçekleştiği tekerlekleri frenleyerek mekanik farkı taklit eden, daha geleneksel bir elektronik diferansiyel kilidi ile sürülüyordu. Üretim modelinde de aynı kurulum bekleniyor.

 

Country Tourer'in donanımı büyük ölçüde Insignia Sports Tourer ile paylaşılacak, ancak Country Tourer'e siyah gövde kaplaması eklenecek ve sürüş yüksekliği 20 mm artırılacak.

 

Her iki station model de, Grand Sport hatchback'in beş bağlantılı arka süspansiyon kurulumunu koruyor ancak kendi ihtiyaçlarını karşılamak için özel ayarlar kullanıyor.

 

Insignia Country Tourer, 210 hp gücünde ve yeni sekiz kademeli otomatik şanzıman ile gelecek bir bi-turbo 2.0 litre dizel motor başta olmak üzere, üç motor seçeneğine sahip olacak. Hem motor hem de şanzıman bütün seride paylaşılacak.

 

Sürücü tarafından bir kontrolör vasıtasıyla seçilen üç sürüş modu (Standard, Sport ve Tour) mevcut olacak. Bunlar, direksiyonun, gaz tepkisinin ve otomatik şanzımanın vites geçişlerini etkilemenin yanı sıra aracın adaptif amortisörlerini de ayarlıyor.

 

Country Tourer, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılacak. Yeni model serinin en üstünde yer alacak şekilde fiyatlandırılacak, bu nedenle ülkemizde yaklaşık 200.000 TL civarı bir başlangıç fiyatı bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo